Mire utalhat, ha egy hete kicsit meg van dagadva a nyakam és egyfolytában viszket? De csakis az állkapcsom alatti részen, sehol máshol.
Figyelt kérdés
Az állam/állkapcsom alatti sávban viszket, főleg reggelente, de néha napközben is. ÉS mintha meg lenne dagadva ott, ahol a mandulák szoktak lenni, de gyerekkoromban kivették.
Nem fáj, nem érzékeny.
Ja, és nem kezdtem el semmi új kencét használni, hogy esetleg attól viszketne, és szerintem enni is ugyanazokat eszem.
2015. aug. 1. 09:20
1/4 anonim válasza:
Lehet, hogy alergia. Nekem nagyjából ezekkel a ünetekkel szokott jelentkezni. Nyirokcsomóid tapinthatóak?
2/4 A kérdező kommentje:
És az kialakulhat egyik napról a másikra is?
Étel allergia vajon, vagy valami pollen?
Nem tudom, hogy hol kéne lenniük pontosan a nyirokcsomóknak :/
2015. aug. 1. 10:38
3/4 anonim válasza:
Lehet étel is, pollen is. Nekem egyszerre több féle okozza. A nyirokcsomóidaz a nyakad oldalán lehet tapintani, jobb és bal oldalom is, 3 egymás alatt elhelyezkedő, normál esetbn borsó nagyságú, enyhén ellmozdítható kis csomó. Emellett gyulladtak lehetnek a nyaki lágyszöveteid is, kialakulhat egy krónikud orrmandula gyulladás, gégegyulladás, mint nekem. Ha étel okozza, akkor jelentkezhet még nyelőcsőgyulladás, nyelőcsőszűkület is. Ha nem múlik 1-2 héten belül, menj el fül-orr-gégészetre, és ott majd megvizsgálnak, ha szükséges akkor továbbítanak allergia vizsgálatra, röntgenre, és esetleg ultrahangra is. Ha elmúltál 14, fül-orr-gégészetre mehetsz bármikor, beutaló nélkül.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. aug. 1. 20:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!