Az antibiotium szedése után is kell szedni probiotikumot?
Figyelt kérdés
Két féle antibiotikumot szedtem az egyiket 3 napig a másikat pedig 5 napig,közben szedtem probiotikumot is,már nem szedem au antibiotikumot,kell még szedni a probiotikumot? Milyen mellékhatásai lehetnek az antib.-nak?2015. júl. 31. 22:00
1/5 anonim válasza:
Antibiotikum abbahagyását követően még pár napot ajánlatos a probiotikumot szedni. Az antibiotikum elöli a velünk élő "jótékony" bélbaktériumokat is. A normál bélflóra helyreállásához ajánlott az antibiotikum ill. a kefir/joghurt.
2/5 A kérdező kommentje:
Hétfőn vettem be utoljára,tegnap és ma ment a hasam,szerintem az antibiotikum miatt
2015. júl. 31. 22:13
3/5 anonim válasza:
Akkor egyél meg naponta egy natur előflórás joghurtot.
4/5 anonim válasza:
Szia! Az antibiotikus kezelés után fontos a hasznos bélflóra helyreállítása probiotikumokkal. Mellé érdemes prebiotikumokat is fogyasztani, amik a bélbacik szaporodását segítik, a táplálékuk.persze érdemes minőségit, nagy csíraszámú és minél több fajtát tartalmazó probiotikumot választani.Egyébként évente többször is érdemes megismételni egy probiotik kúrát tartani, de akár folyamatosan is fogyaszthatók.
5/5 A kérdező kommentje:
Az antibiotikum szedése után még mennyi ideig kell szedni a probiotikumot?
2015. aug. 7. 22:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!