Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Megsérülhetett vagy átszakadha...

Megsérülhetett vagy átszakadhatott a dobhártyám?

Figyelt kérdés

Pár napja eldugult, próbáltam kipucolni és ahogy fülpucolóval próbálkoztam (igen, tudom, hogy nem azzal kellett volna) egy pillanatra eléggé valami szúrós érzés hasított a fülembe, viszont utána nem fájt, most sem fáj. Vettem fülgyertyát és azt szeretném használni, de olvastam, hogy sérült dobhártyával nem szabad. Azt viszont nem tudom, hogy sérült-e. Szerintetek használhatom?

Egyelőre mellőzzük az orvos gondolatát, az B terv.

2015. júl. 25. 10:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor nekem átszakadt a dobhártyám akkor eléggé be voltam tintázva :D tehát nem éreztem, nem tudom milyen amikor átszakad, DE én arra ébredtem, hogy olyan érzésem volt, mint amikor be van dugulva a fülem. Nem fájt szerencsére. Azt hittem tehát, hogy csak bedugult így vártam, de egész nap semmi javulás. A mély hangokat nem hallottam, csak a magasakat. Kimentem a háziorvoshoz aki hazaküldött (LOL), hogy semmi baja. Utána mentem fel a lépcsőn és hallottam!! hogy megy át a levegő a dobhártyán (nem vicc). Akkor döntöttem úgy, hogy elmegyek a fül orr gégészetre azonnal egy közeli kórházba ahol megállapították, hogy egy nagy lyuk van rajta.

Az orvos megnyugtatott, hogy mivel a dobhártya nagyon jól regenerálja önmagát, magától be fog majd forrni. Semmit nem írt rá úgy emlékszem, és tényleg 1-2 hét után ismét normálisan hallottam.

Ettől függetlenül, ha ilyen panaszok vannak neked is, azt javasolom látogass el egy orvoshoz, mert lehet bekerült valami szennyeződés ami később begyulladhat, esetleg de nemhiszem a halló csontok is sérülhettek. Ja és víznek TILOS hozzáérni! Én is fél óráig mostam kb a 2 centis hajamat mert attól is begyulladhatott.

21/F

2015. júl. 25. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!