Mi okozza az öregedést?
Itt van egy diplomamunka, melyben olvasható néhány elmélet az öregedés okairól:
Például a DNS másolásakor hibák keletkeznek. Vagy a DNS szálak végeit védő telomérák rövidülnek. Illetve röviden a legfőbb ok az, hogy programozva lehet a DNS-ünk "lefutóvezérlésében" az öregedés és halál.
Nem tudom, nem vagyok orvos, csak egy tanulatlan földmunkás.
De azt tudom, és tapasztalom, hogy szervezetünk az idő haladtával egyre oxigénhiányosabbá válik. A szervezetünk attól öregszik, hogy kevés oxigén jut sejtjeinkhez.
Fejben öregedést te okozod saját magadnak.
A testi öregedést pedig a mozgás szegény életmód + túlzott napfény és dohányzás.
2. válaszoló
az oxigén hiány csak elhalást okoz viszont mutációt nem..
az öregedést nem lehet a sejtelhalás számlájára írni ugyanis a testünkben lezajló sejt reprodukciós folyamatok folyamatosan pótolják a sérült, elhalt sejteket..
az öregedést a megváltozott sejtképződés okozza csak ennek oka nem világos és ezért is tettem fel kérdésemet..
Az oxigénhiányos állapot az nem azt jelenti, hogy nincs egyáltalán oxigén a szervezetben. Csupán annyit jelent, hogy a szervezetnek kevesebb oxigénnel kell beérnie gazdálkodnia.
Az összervezet oxigéngazdálkodásáról is tudok mesélni, és ez sokkal szebb, mint a DNS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!