A fehérlisztes pákáruk miért hatnak a bélrendszerre?
Nekem székrekedésem van, és ahányszor eszem albán pékségtől. tejeskiflit, vagy sima zsemlét vagy más pékárut pl kakaós csiga vagy kisebb pizza pogi ezek mind fehér lisztből készülnek.
Ezt mondják, hogy ne fogyaszam mert ez vezet a székrekedésre, de könyörgöm nálam ez úgy hat, hogy megeszek ebből valamelyiket és utána rá 1 órára már székelnem kell ez miért van? és ha nagyon sok rsotosat fogyasztok pl: zabkorpa búzakorpa gyümi zöldség attól meg nem igazán és ez miért van igy
A finomított szénhidrátok idegenek a szervezetnek, ezek többszörösen feldolgozott élelmiszerek (pl. liszt, cukor, növényi olajok, alkohol), míg a gyümölcs egy eredeti állapotban lévő élelmiszer.
A GAPS-diétát olvasd el a neten, ott nagyon jól le van írva!
És én próbáltam is, és tényleg akkor vannak az emésztőszervi panaszaim (hasfájás, allergia), amikor olyat eszem, ami a diéta szerint nem bélbarát, és csak minimális mennyiségben szabadna enni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!