Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha pattanásos bőrre hormotarta...

Ha pattanásos bőrre hormotartalmú gyógyszert írnak fel, attól tényleg nagyon meghízok?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta pattanásos a bőröm, és mindig csak az arcomon és az államon, amúgy száraz a bőröm. Már mindent próbáltam, kozmetikus, gyógyteák, pakolások, antibiotikumok... semmi nem segített. Csokikat, olajos dolgokat nem eszem soha. Viszont elég sok tejterméket fogyasztok, talán ha abbahagyom, az segíthet?

Szüleim el akarnak vinni bőrgyógyászhoz, és valószínűleg valami hormongyógyszert fogok kapni, mert ez már így nem mehet tovább. (Nem csak ronda, de nagyon fáj is) Egy ismerősöm mondta, hogy egy barátnőjének is egyszer felírtak ilyet az arcára, amitől elmúltak a pattanásai, de úgy meghízott ilyen 100 kg körülire, hogy utána soha többet egy dekát sem tudott leadni. Rettegek az elhízástól, de félek, hogy a pattanásokra csak a gyógyszer lehet a megoldás.

2010. márc. 5. 17:40
 1/5 anonim ***** válasza:
probald ki az aloe keszitmenyeket, a zselet, vagy first-ot, sok emberkenek segitett mar
2010. márc. 5. 17:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Figyelj el kell menni bőrgyógyászhoz, az egyszer sem biztos hogy hormontartalmú gyógysszert ír fel neked. Előre ne félj, azt sem tudod még milyen kezelést javasol.
2010. márc. 5. 17:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Tenyleg nem tudhatod, h milyen kezelest javasolnak.

Amugy a hormontartalmu tablettek valoban elhizast okoznak, viszont ez inkabb a fogamzasgtlokra jellemzo, es az sem a 100kg-os hizast jelenti, es fogyni mindig lehet, foleg, ha alapbol nem orokolted az elhizasra valo hajlamot :)

2010. márc. 5. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Menj el bőrgyógyászhoz, kérdezz rá a Roaccutan nevű gyógyszerre. Ez a leghatásosabb pattanásos bőrre, viszont nagyon sok mellékhatása van... Olvass utána, ha neked megérné a szép bőrért, akkor mindenképpen érdeklődj a dokinál. Ezt a gyógyszert csak szigorú szabályok betartásával, és rendszeres orvosi ellenőrzés mellett lehet szedni.

[link]

Egyébként a pattanások lehetnek valamilyen alapbetegség tünetei is. Egy teljes laborvizsgálat (főleg a hormonok) ajánlott lenne. Ha kiderül, hogy így van, akkor már csak az okát kell megszüntetni, és elmúlnak.

2010. márc. 6. 00:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon pattanásos volt az arcbőröm,a hátam(igaz a hátam még most is)...én is voltam bőrgyógyásznál és nekem csak krémet írt fel...bár én a hátam miatt 2 hetente 5 percet szoláriumban töltök...de elég szépen leszárítja a pattanásokat...az arcomra pedig sószappant használok és nagyon sokat javult az arcom állapota...

Remélem,hogy segíthettem.

2010. márc. 26. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!