Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kávét mivel helyettesítsem,...

A kávét mivel helyettesítsem, alacsony vérnyomás esetén, ha marja a gyomrom?

Figyelt kérdés

Megiszom a kávét reggelente, és néhány perc múlva érzem, hogy marja a gyomrom. Mindig eszem előtte, és még utána is, de nem múlik el.

A vérnyomásom viszont nagyon alacsony, és ha nem iszom meg azt a napi 1 csésze kávét, akkor egész nap fáj a fejem.

2015. júl. 19. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:

beszélj az orvosoddal a vérnyomásodról!

amúgy meg igyál minőségi kávét és nem fogja marni a gyomrodat!

2015. júl. 19. 11:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Tejjel iszod?

Egyébként ez tévhit. A koffein nem jó alacsony vérnyomásra. Átmenetileg megemeli valóban, aztán rövid időn belül a vérnyomás le is esik. De a koffein megdolgoztatja a szivet és a pulzust viszont tartósan fenttartja.

A fejfájás pedig a függőség miatt van. Én is kávézok, ha nem iszok egyet akkor fáj a fejem de a vérnyomásomon nem látszik. Én napi 1-re csökkentettem a mennyiséget mert nem segít a vérnyomásomon amúgy sem.

2015. júl. 19. 11:58
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A másik tévhit sok emberben az alacsony vérnyomás fogalma. Ha az első érték tartósan nem haladja meg a 100-at. Itt is sokat láttam, hogy 107/vmennyi alacsony.. nem az. 90/vmennyi is csak akkor, ha ez tartósan fennáll.

[link]

2015. júl. 19. 12:01
 4/6 anonim válasza:

[link]

vagy próbáld meg a koffein tablettát, de csak óvatosan. :)

2015. júl. 19. 16:02
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem 88-90 szokott lenni, amég meg nem iszom a kávét.

2015. júl. 19. 19:42
 6/6 Gyémántlány ***** válasza:
Zöld vagy fekete teával helyettesítheted a kávét, kevesebb bennük talán a koffein, de valamennyi van.
2015. júl. 20. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!