Sos! Mit tegyek, ha sok a savam?
Figyelt kérdés
Érzem, hogy ég a gyomrom, kicsit fáj és már émelygek is. Nagyon sokat idegeskedtem az utóbbi időben, az nálam mindig ilyen tüneteket csinál, most pedig citromlevet ittam, mert azt írták az jó rá, de azóta még jobban ég, ettem egy pirítóst, egész jól esett, de nem igazán segített. Ami még csak rátesz erre, hogy egyedül vagyok itthon és hányásfóbiám van és nagyon félek, hogy hányni fogok. Mit csináljak?2015. júl. 18. 15:10
1/2 anonim válasza:
A citromlé szerintem pont, hogy savas (bár nem esküdnék meg rá), tehát nemhogy jót teszel vele, hanem még ártasz is. De ha nem is savas, attól még nem hiszem, hogy jót tesz a sok gyomorsavra.
Inkább akkor igyál szénsavmentes ásványvizet, vagy csapvizet lehűtve.
És kerüld azokat az ételeket, amik csinálják a savat. Főtt paradicsomos dolgok, túl fűszeres, túl zsírok dolgok, szénsavas italok, szóval ezeket kerüld és nagyban jót teszel vele a gyomrodnak.
2/2 anonim válasza:
a citromle jo a savra altalaban, de nem mindenkinek segit. egyel haztartasi kekszet, hatha, bar irtad hogy a piritos sem mukodott. rennie savlekotot javaslom alkalomadtan, de ha ez gyakori panasz, akkor irany az orvos. a reflux nem jatek. :) jobbulast
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!