Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nagyon sokat napoztam és...

Nagyon sokat napoztam és nagyon rános lett a 2 szemöldököm közti rész, ennek lehetnek következményei?

Figyelt kérdés
Most már a ráncok eltűntek, de olvastam egy cikkben hogy ez nagyon felgyorsítja az öregedést, meg hogy pont emiatt felnöttkorban ott biztos ráncos leszek. Nem akarom hogy ez megtörtenjen, mert felnőtt koromban még majd fiatalanak akkor kinézni ráncok nélkül. 17f
2015. júl. 18. 08:32
 1/3 A kérdező kommentje:
Ez az a cikk: [link]
2015. júl. 18. 08:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Leégett a bőröm. Amúgy különben soha sem szoktam napozni, csak muszály volt mert rábeszéltek.
2015. júl. 18. 08:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy öregszünk, a bőr egyre jobban veszít a víztartalmából, és azokon a helyeken, ahol gyakran ,,hajlik"- a mimikai ráncoknál- belevésődik a ,,hajlás nyoma". Tehát ha gyakran emelgeted a szemöldöködet, megjelennek a vízszintes ráncok, ha gyakran ráncolod, akkor a szemöldököd között. Ez jórészt egyéni adottság, hogy kinek hogyan gyűrődik az arca.

Az öregedés során egyre kevesebb víztartalom, kevesebb a kötőszövet bizonyos alkotóelemeiből, és megjelennek a ráncok.

A napsugárzásban lévő UV sugarak elősegítik, hogy a bőr öregedjen, de ez nem attól lesz, hogy egyszer 17 évesen sokat napozol. Ez azokra vonatkozik, akik pl. egész évben szoláriumba járnak, vagy kinn dolgoznak a tűző napon.

Neked valószínűleg a hunyorgástól meggyűrődött a szemöldököd között. Ott hajlik a bőröd, valószínű, hogyha idős korban ráncos leszel, ott lesznek majd a ráncaid- de ezt nem a napozás okozza. Ha sokat napozol, akkor lehet, hogy hamarabb jelenik meg ott a ránc. De most még kisimul, mert fiatal vagy, és nem marad benne egy napozástól.

Legközelebb tegyél valami sötét rongyot a fejedre, vagy vegyél napszemüveget, hogy ne kelljen hunyorognod. És kend be magad rendesen.

2015. júl. 18. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!