Esti orrdugulás: mitől lehet?
Kb. két hónapja minden este bedugul az orrom. Hirtelen kezdődött, egyik napról a másikra. Januárban ugyanez volt, akkor két hónap után elmúlt. Akkor is és most is minden este orrsprayt használok, anélkül éjjel folyton arra kelek, hogy annyira száraz a szám, hogy nyelni sem tudok.
Fül-orr-gégésznél már jártam. Januárban adott egy (vényköteles) orrspray-t, elfogyott, nem használt. Utána a probléma egyszer csak megszűnt, de aztán megint előjött. Allergiavizsgálatra jövő héten megyek.
Nem tudom, hogy mi okozhatja ezt. Azt évek óta tapasztalom, hogy ha fekszek, akkor a fél orrom bedugul, az nem is zavart, mert a másik felén kaptam levegőt, de most akkor is, ha nem fekszek. Először az egyik fele dugul be egy picit, ha nem használok orrsprayt, akkor nagyon, és utána a másik is kezd.
A kérdésem a következő lenne: mit használjak orrspray helyett? Már két hónapja minden este használom, néha (5-6 naponta) kétszer is kell, ha már nappal bedugul, és nem szeretném (még jobban?) tönkretenni a nyálkahártyát az orromban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!