Véradás segitség?
Figyelt kérdés
Ha én 0- vagyok akkor adhatok vert 0+ rh nak? Az rh osszezavart2015. júl. 7. 21:56
2/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom De vki azt mondta Hogy rh nak nem
2015. júl. 7. 22:09
3/7 anonim válasza:
Az RH- , amire figyelni szoktak.
Amúgy nem te döntöd el, kinek adsz vért.
5/7 anonim válasza:
Létezik "célzott" (irányított) véradás de akkor sem azt az adag vért kapja meg a beteg amit lecsapoltak, ráadásul ha más a vércsoportod, akkor becserélik a megfelelőre.
Az irányított véradásnak inkább az a lényege, hogy mozgósítsák az embereket a véradásra, közeli hozzátartozókat, barátokat, akik amúgy nem mennének el, de ha az a "látszat" meg van teremtve, hogy a Pista bácsi műtétjére adnak vért, akkor elmennek.
Amúgy jelenlegi álláspont az, hogy csoportazonos vért adnak be, biztos ami biztos alapon.
6/7 anonim válasza:
5: Ezt mégis honnan veszed? Nekem volt műtétem, célzott véradás volt, és azoknak a vérét kaptam meg, akik adtak és megfelelőek voltak, mert az enyémből nem volt elég...
7/7 anonim válasza:
Ha van készleten akkor csoport azonos vért adnak. Egyébként a 0- adhat minden vércsoportúnak. 0+nak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!