Miért száraz a bőröm, ha napi 4 liter vizet is megiszok?
Napi 4 liter viz...? Száraz bőr?
Menj el vércukor ellenőrzésre. Mielőbb!!!
Második jól mondja, legyen ez az első!
De amúgy mi a fenének iszol ennyi folyadékot? Oké, hogy azt szajkózzák folyton, hogy igyál sokat, de ember, így szó szerint kimosod a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat is a szervezetedből, arról nem is beszélve, hogy folyamatos (felesleges) munkára kényszeríted a veséidet. A vesék nem olyanok, mint a szív, hogy folyton, megállás nélkül dolgozniuk kell, hadd pihenjenek már szerencsétlen veséid néha :(
A személyeskedő négyes válaszolóak:
Persze mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogy szeretné, én mosom kezeimet.
Minden 10kgra kell jutnia napi 0,4 liter víznek, ez egy átlag 70kg-os ember esetében 2,8liter víz, ha sportolsz, vagy csak kánikula van, ez jelentősen nőhet. A "túlzott" folyadékbevitel nem itt kezdődik...
És most komolyan egy nőklapja cikkel akarsz érvelni?
Sose volt magas cukrom, és mindig 5-6 liter folyadékot ittam, és kiszáradásos ekcémám az viszont rengeteget volt.
Egész életemben érzékeny, száraz, atópiás bőröm volt. És a legtöbbet a fürdésritkítás segített. Az első válaszoló voltam.
Ételintoleranciától is lehet száraz valakinek a bőre, függetlenül attól, hogy mennyi folyadékot fogyaszt. Nem lehet, hogy esetleg nálad is ez a probléma?
Allergiás tünet is lehet, például a szappanod, testápolód vagy akár egy mosópor, öblítő összetevőire.
Nagyon fontos még az is, hogy fokozatosan igyál, tehát ne az legyen, hogy délig például semmit nem iszol, majd utána délután ár óra alatt betermeled a 4 liter vizet. Mert így főként csak áthalad rajtad.
Koffein és nikotin is szárítják a bőrt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!