Néhány ember miért nem végzi el az orvosi egyetemet?
én olyat olvastam, hogy az orvosi humán szak stb.tényleg tájékozatlanok az emberek, de ettől még szerintem az emberek tisztelik az orvosokat. tény, hogy van 1-2 aki nem a legjobb durván bánik a betegekkel. de vannak jó orvosok is akinek a gyógyítás a cél, nem az, hogy teljen már le a munkaóra.
aki meg eljutott a diplomáig az biztos,hogy rengeteget tanult érte , puskázással vagy egyéb csalással nem lehet elvégezni, előbb utóbb kibukna a hiányosság!
szerintem jó dologok a webbeteg,házipatika és egyéb ilyen oldalak. de nem interneten kell gyógyítani magunkat, legfeljebb bővebben utána olvasni a betegségünknek/gyógyszerünknek.
aki meg szentül hisz a szomszédnak aki netről tájékozódik,és nem megy el orvoshoz a komoly bajával az meg is érdemli.
Hogyha komolyan veszed a szakmádat, akkor nem csak ebből áll az orvosi.
Orvosnak készülök, még nem vagyok egyetemista, jövőre érettségizem csak, de van jó pár barátom, akik az orvosira járnak. Rengeteg tanulás, a latinról ne is beszéljünk, és szerintem minimum 6 év egyetem. Legalábbis én így gondolom.
Szerintem igenis óriási felelősség az, ha valaki orvosnak megy, lehet, hogy nem én tehetek róla, hogy például köhög a gyerek, viszont ÉN küldöm el esetleg kivizsgálásra, ÉN utalhatom be mondjuk egy tüdőröntgenre, hogy kiderüljön, nincs-e például tüdőgyulladása. És ez még csak a gyengébb eset, el sem tudom képzelni mit érezhet mondjuk egy sürgősségis, egy műtő orvos, vagy egy mentős, akinek nem sikerült megmenteni a páciensét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!