Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Néhány ember miért nem végzi...

Néhány ember miért nem végzi el az orvosi egyetemet?

Figyelt kérdés
Volt most egy cikk egy bulvárlapban, hogy a hölgy 40 orvosnál volt a tüneteivel, de nem tudják, mi a baja. Van egy ilyen cikk és egyből megjelennek az önjelölt, interneten képzett orvosok, akik persze tudják, illetve sokan írják, hogy az orvostanhallgatók csak bejárnak órákra, nem tanulnak semmit (bár kérdés, hogy akkor, hogy vizsgáznak le, de mindegy..), csak megkapják a semmiért a diplomát. Az ilyen emberek miért nem felvételiznek orvosira? Akinek nincs diplomája, az állam fizeti a képzést, a könyvek nagy része fent van a neten vagy a könyvtárban. Ezek szerint nulla tanulás, nulla felelősség, nulla munka, nagy ház, nagy autó, talicskán tolják haza a pénzt a semmiért.... Nekem aranyéletnek tűnik. :) Miért is nem végzik el ezek az emberek az orvosit akkor?

2015. jún. 23. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, most már jobb, hogy kiírtad magadból....
2015. jún. 23. 11:35
 2/6 anonim ***** válasza:
En azert nem mentem akkoriban az orvosira, mert bar tudomanyosan erdekelt volna a dolog, de irtozom a boncolos dolgoktol ... ezert passzoltam.
2015. jún. 23. 11:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Mielőtt bárki támadna, kiemelnék valamit. NEM degradálok senkit. Tudom, hogy a jogi, mérnöki, természettudományos szakok is nagyon nehezek, sőt, ez nagyon függ az ember egyéniségétől, hogy neki mi a nehéz/könnyű. Pl lehet, hogy egy orvostanhallgató nem tudná elvégezni a jogot, ha bele pusztulna sem, a joghallgató meg az orvosit nem tudná. Szóval nem a szakokat mérem össze, mielőtt bárki ezzel támadna, pusztán ostobaságnak tartom azt, hogy egyesek szerint az orvosi egyetem könnyű és alig kell tanulni a diploma megszerzéséért.
2015. jún. 23. 12:04
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

én olyat olvastam, hogy az orvosi humán szak stb.tényleg tájékozatlanok az emberek, de ettől még szerintem az emberek tisztelik az orvosokat. tény, hogy van 1-2 aki nem a legjobb durván bánik a betegekkel. de vannak jó orvosok is akinek a gyógyítás a cél, nem az, hogy teljen már le a munkaóra.

aki meg eljutott a diplomáig az biztos,hogy rengeteget tanult érte , puskázással vagy egyéb csalással nem lehet elvégezni, előbb utóbb kibukna a hiányosság!

szerintem jó dologok a webbeteg,házipatika és egyéb ilyen oldalak. de nem interneten kell gyógyítani magunkat, legfeljebb bővebben utána olvasni a betegségünknek/gyógyszerünknek.

aki meg szentül hisz a szomszédnak aki netről tájékozódik,és nem megy el orvoshoz a komoly bajával az meg is érdemli.

2015. jún. 23. 13:13
 5/6 anonim ***** válasza:
79%

Hogyha komolyan veszed a szakmádat, akkor nem csak ebből áll az orvosi.

Orvosnak készülök, még nem vagyok egyetemista, jövőre érettségizem csak, de van jó pár barátom, akik az orvosira járnak. Rengeteg tanulás, a latinról ne is beszéljünk, és szerintem minimum 6 év egyetem. Legalábbis én így gondolom.

Szerintem igenis óriási felelősség az, ha valaki orvosnak megy, lehet, hogy nem én tehetek róla, hogy például köhög a gyerek, viszont ÉN küldöm el esetleg kivizsgálásra, ÉN utalhatom be mondjuk egy tüdőröntgenre, hogy kiderüljön, nincs-e például tüdőgyulladása. És ez még csak a gyengébb eset, el sem tudom képzelni mit érezhet mondjuk egy sürgősségis, egy műtő orvos, vagy egy mentős, akinek nem sikerült megmenteni a páciensét.

2015. jún. 23. 13:31
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
A kérdező nyilván ironizál. Teljesen igaza van egyébként. Olyan emberek veszik a bátorságot arra, hogy felülbírálják az orvost (sőt, sok esetben az orvosok egész tömegét!), akik még csak biológiát se sokat tanultak. De persze a képernyőn keresztül vagánykodni, meg megmondani, hogy az összes orvos hülye, az könnyű....
2015. jún. 23. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!