Magas vérnyomás alacsuny pulzus? 15/F
Figyelt kérdés
Körülbelül 13 éves koromban vettük észre, hogy magas a vérnyomásom, akkor elérte a 160/90-et is, és természetesen elmentünk kivizsgálásra, ahol nem találtak semmi rendellenességet (Rajtam volt a 24 órás vérnyomás mérő is), kivéve, hogy 98 kg voltam, túlsúlyos. Azóta lefogytam és sportolok, viszont a vérnyomásom még mindig magasabb, mint a normális. Általában 130, néha 140-150, de a második érték ideális 60-70 körül mozog. A pulzusom átlagosan nyugalmi helyzetben 42 (sokat futottam, illetve testépítéssel foglalkozok, egészségesen étkezek). Mi lehet a bajom? Már eléggé aggódom.2015. jún. 21. 17:05
1/4 anonim válasza:
Ha nem csak ciklusokban, hanem hetente 3-szor kerdiózol legalább, akkor lentebb mehet a vérnyomásod. A táplálékkiegészítőkkel vigyázz, a konyhasóval is. Azok is emelhetik a vérnyomást.
2/4 A kérdező kommentje:
A kardiózás nem passzol bele az edzéstervembe, de rendszeresen aerobozok.
2015. jún. 21. 18:32
3/4 anonim válasza:
Inkább a pulzussal van gond.48 alatt pacemakert szoktak beültetni.
A vérny nekem is ennyi 17 éves koromtól.
most 40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!