Viszkető, korpás fejbőrre ki, mit használ, ha van ilyen problémája?
Szia!
Én is ezzel szenvedtem, tudom, miről beszélsz. Két dolog vált be nekem:
1. Sunfleur hajszesz. Drogériákban kapható. Néhány év múlva már ez sem volt elég.
2. Bőrgyógyászat. Egy szteroidos hajcseppet írt fel: Diprosalic. Teljesen elmulasztotta, egy hátránya van, pattanások lettek tőle a fejbőrömön. Úgyhogy ritkán használom, de nekem bevált.
A gyógynövényesnél kapható teafa sampont és teafa olajat kipróbáltad már?Nagyon jó!
A nagyon korpás viszkető zsírosodó hajat már két alkalom után meggyógyítja.
a Nizoral-t és egyéb kénes vackokat felejtsd el,csak tönkreteszik a fejbőrt hiába hírdetik.
Szia!
Igen, csak receptre írják fel, mivel gyógyszer. Nem tudom, hogy más is felírhatja-e, vagy csak a bőrgyógyász. De szerintem ne sajnáld rá az időt a bőrgyógyásznál, mert a panasz (mint tapasztaltad) nem múlik el semmitől.
Én fejbőr vizsgálaton még nem voltam, de lehet, kipróbálnám, ha a gyógyszer sem segített volna. Mindenesetre az a vizsgálat nem ingyenes, de a bőrgyógyász igen...
Vitatkoznék azzal az állítással, hogy biztosan gomba. lehet, hogy az, lehet, hogy nem.Orvos meg tudja állapítani.
Még egy tipp: csak Szegeden, a Bőrklinikán létezik egy eljárás, amit komoly seborrheás, sömörös betegeknek csinálnak.A TB támogatja, de nem egyszerű bekerülni, mivel az országban csak itt csinálják. Nekem a bőrgyógyász mondta, ha nem válik be a gyógyszer, beutal. Szóval oda is csak orvosi beutalóval jutsz be. Ez egy lézeres eljárás, rákereshetsz a honlapjukon. (nem tudom, mi a címe)
Szerintem irány a doki, ott megvizsgálnak és nagyobb eséllyel segítenek, mint a mi tanácsaink. Én is bánom, hogy csak több év szenvedés után mentem el.
Értem. A csalánteás öblítés nem rossz, de inkább csak megnyugtatja a fejbőrt. Legalábbis én így jártam.
Esetleg próbálkozhatnál magánbőrgyógyásznál kifejezetten a Diprosalicot keresve. Egyébként néhány éve a bőrgyógyászaton nekem is csak kénes sampont írattak fel, ami semmit nem ért. Legutóbb azzal mentem el, hogy azt fel ne írja, mert nem hatott, valamint anyukámnak megállapított pikkelysömörös betegsége van. (a hajlam genetikailag örökölhető) Szóval így komolyan vettek.
Próbálkozz másik bőrgyógyásznál, szerintem a háziorvos ilyet nem fog felírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!