Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan kezelik az elvonási...

Hogyan kezelik az elvonási tüneteket? Mennyi idő még jobb lesz?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy néz ki, hogy hozzászoktam egy gyógyszerhez. Egy hónapig elég komolyan szedtem, aztán letettem. Ez egy fájdalomcsillapító. Maga a gyógyszer nem hiányzik, viszont elvonási tüneteim lettek. Először olyan volt, mintha megfáztam volna (utánanéztem, és ez lehet elvonási tünet), 3 éjszakája pedig nem alszom. Már megőrülök. TEgnap éjjel már bevettem egy nyugtatót, de 4-nál többet attól sem tudtam aludni!

Kérdésem, hogy járt már így valaki? Ki lehet ebből gyógyulni? Mi a menete? Hosszabbtávon nem szeretnék nyugtatót szedni.

2010. febr. 25. 06:00
 1/10 anonim ***** válasza:
A doki vagy ad egy gyengébb gyógyszert, vagy szép fokozatosn szoktat le a mostaniról( amire rá vagy kattanva)
2010. febr. 25. 06:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi! A lényeg, hogy le lehet ugye? Tehát egy idő után elhagyhatok mindent gyógyszert? Egy év múlva szeretnénk nekiállni a babaprojektnek a férjemmel, és nem szeretnék hosszú távon semmilyen gyógyszert szedni.
2010. febr. 25. 07:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát ha nem létfontosságú gyógyszer, akkor persze, le lehet szokni róla, csak nehéz, főleg ha később is hozzá tudsz jutni.
2010. febr. 25. 07:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi Neked is!

Az a furcsa, hogy a testem nem érzi a hiányát, mert nem fáj ott, ahova eddig szedtem. Először amikor nem vettem be, olyan volt, mintha megfáztam volna. Illetve csak köhögtem, meg rázott a hideg, kicsit remegtem, de nem voltam lázas.Na mindegy, elmentem a patikába, és megvettem a gyógyszereket megfázásra. Aztán jött az álmatlanság, és az étvágytalanság. Tegnap este már nyugtatóval aludtam.

Utána néztem, és találtam a neten egy olyan oldalt, ahol elvonási tünetekről írnak. Ott olvastam, hogy az ópiátok elvonási tünetei között van, a megfázáshoz hasonló tünet, álmatlanság, étvágyzavar stb. Ez passzol rám. Tehát ezért gondoltuk, hogy ez lehet.

Na mindegy. Azért még írhattok. Ma megpróbálok megjutni a helyi pszichológushoz, mert a házi orvos úgy sem tud velem mit kezdeni.

2010. febr. 25. 07:24
 5/10 anonim ***** válasza:
A tramadol volt, emlékszem a kérdésre. Sajnos ezt csak úgy lehet kivédeni, hogy az elvonási tünetekre szorongásoldót adnak, és lassan fokozatosan csökkentik az adagját.
2010. febr. 25. 08:32
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az miatt aggódok még, hogy ez azért ugye nem 100%-ig biztos, hogy ettől van, bár mástól nem nagyon lehet. Soha nem voltam depressziós, szorongó, úgy aludtam,mint a bunda, tehát gondolom, hogy ettől van. De ki tudja ezt 100%-ig megállapítani. A háziorvosom olyan hülye, hogy többet tud még a asszisztense is. Hova forduljak, hogy biztosra meg tudják mondani, hogy mitől vannak a tünetek!

2010. febr. 25. 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Nézz körül, van-e felétek mentálhigiénés gondozó, ott pszichológus és pszichiáter is dolgozik, ők segítenek. Kérdezd meg, kell-e beutaló, vagy fogadnak anélkül is.
2010. febr. 25. 08:48
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi!

Most beszéltem az asszisztenssel. Ő bár mondta,hogy nem orvos, de látott már ilyet, azt javasolta,hogy várja egy kicsit, mert elvileg magától is el kellene múlni az elvonási tüneteknek. Olyan sokáig nem szedtem, hogy komolyabb legyen a dolog. Azt mondta,hogy szedjek Frontint, ha nem tudok aludni, mert hogy ehhez annyira nem lehet hozzászokni, és várjak. Méregtelenítsek, próbáljak pihenni, szerinte egy idő után magától elmúlnak a tünetek. Ha végképp nem javulok, akkor keressek fel egy pszichológust! Lehet, hogy kipróbálom.

2010. febr. 25. 09:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Na szóval, beszéltem két dokival is, és szerintük az a baj, hogy egyik pillanatról a másikra hagytam abba a Tramadolt, és ez okozza az elvonási tünteket! Ezt így nem szabad. Írtak ki egy enyhe nyugtatót, először pár napig 3X1 kell szednem, utána 2x1, és így tovább. Szép lassan kell a nullára redukálni. Ettől elvileg helyrejövök.
2010. febr. 25. 13:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, így gondoltam én is.
2010. febr. 25. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!