Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A reflux okozhat asztmaszerű...

A reflux okozhat asztmaszerű tüneteket?

Figyelt kérdés

Egyre gyakrabban vettem észre hogy futás, cipekedés után köhögési ingerem lett, ami pár perc után el is múlt. Azonban kb 1 hónapja ez mindennapossá vált és már nem csak fizika terhelésre jelentkezik. Azóta háromszor is voltam tüdőgyógyásznál, nézték a légzésfunkiókat, kaptam itthonra is egy készüléket ami a PEF - et méri, ezt 2 hétig fel kellett irnom. Amikor visszavittem az eredményeket a doki azt mondta hogy nem merné biztosra mondani hogy asztmás vagyok, ezek az értékek csak megközelítik az asztmát. De felírt nekem alvescot mondván ha ez mégis asztma el kell múlnia a köhögésnek. Hát nem ez történt. A következő kontollon is nézték a légzésfunkciót, jó volt. Kérdezte szokott- e égni a gyomrom, mondom szokott néha. Elküldött gyomortükrözésre mert szerinte ez reflux és nem asztma. Kezdek aggódni hogy már sose múlik el ez a köhögési inger :(

20.L

2015. máj. 16. 10:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem. Viszont gyulladásfokozó nyugati életmód, táplálkozás mellett egyre több krónikusan fennálló tünetet összeszedhetünk.

Ezeknek vagy specifikusan megtalálod az okát (amit én nem látok túl valószínűnek) vagy elkezdesz az életmódodon változtatni, a leggyakoribb allergéneket, megbetegítő, gyulladásfokozó tényezőket kiiktatni vagy csökkenteni, hátha javulást érsz el.

Tejtermékek-tejfehérjék, sok szénhidrát, glutén, esetleg más ismert élelmiszer fehérje amire érzékeny vagy (ha nem ismert akkor is ki kellene zárni).

Vegyszerek kerülése kozmetikumokban, tisztálkodási szerekben, ételekben.

Ezek mint látod eléggé általános tanácsok, de ahogyan az orvosod sem tudott valódi konkrétumot mondani, csak össze-vissza tapogatózni, így a saját megközelítésem szerint, de én is csak általános ötletekkel tudok előrukkolni.

Több esélyt látok javulásra, mint a reflux - köhögés összefüggésben + a gyomorsavhiány/reflux is normál étkezés mellett rendeződik, ha mégis azzal összefüggésben lennének panaszaid.

Sok zöldség, enyhébb fűszerek (egy ideig) burgonyafélék (paradicsom, paprika) tésztafélék, egyéb magas keményítőtartalmú gabonák, kenyerek kiiktatása legalább időszakosan. Tejtermékeket köhögéssel, asztmával kapcsolatban már írtam.

Egyelőre ennyi.

2015. máj. 16. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!