Mi a különbség a drog és a fű között?
Ha a Googlebe írtad volna be, nem kéne várni válaszra.
A drog minden, az idegrendszerre valamilyen befolyással bíró szer gyűjtőneve. Nagyon sokféle van, a "fű" a marihuánára (vadkender) utal. Ez egy könnyűsúlyú kábítószer, fizikai függőséget nem okoz, hatása az alkoholéhoz hasonló. Van sokféle más is, a narkotikumok a valódi kábítószerek (heroin, kokain), vannak felpörgető hatásúak, mint a speed, vannak hallucinogének, mint az LSD.
Hatásban és függőség kialakításában eltérnek egymástól, de érdemes az összestől jó távol tartanod magad.
A drog eredetileg minden, amit a drogériában vásárolsz. De gondolom, téged csak az illegális drogok érdekelnek.
Az illegális drogok mind az idegrendszerre hatnak, és mindegyik káros a szervezetre. Persze nem egyforma mértékben. Túl sok tapasztalatom nincs, a fűről tudom, hogy hányingert okoz. De ennyi.
Speedről és kokainról csak hallottam, hogy felpörgetnek, de olyan ismerősöm, aki rendszeresen élt velük, azt mondta hogy igazából pár energiaitallal is hasonló hatást lehet elérni. Bár gondolom, ez szokás dolga is.
Drog: Gyógyszertárban kapod, orvosság néven.
Fű: egy gyógynövény
Ja és, hogy értsd/értsétek mire gondolok (utolsó vagyok, csak most jutott eszembe, hogy így még szemléltetni is tudom) szóval nekem a fü ezért "nem drog" mert nézd (és ez nem sztereotípia vagy ilyesmi én magáról az anyagról beszélek és az érzésröl amit okoz és nem az emberekröl) szóval ha a fü jut eszembe vagy szívom épp (magában), akkor az ilyesmi:
a hallucinogének ilyen feelinget váltanak ki belölem (persze bad tripek is elöfordulnak de) ha rá gondolok..: basszus..nem találok hozzá jó képet, úgyhogy képzeld el a következöt: fekszel a földön hanyatt egy jó puha szönyegen, melletted a barátod/barátnöd/férjed/feleséged/spanod/lakótársad, akármid, az ö lába a te fejed felé néz a magnóból szól a Pink Floyd, néha akarva/akaratlanul mozogsz hullámozva, mintha víz lennél és közben varázslatos színek és formák jelennek meg a fehér plafonon, ami szintén hullámzik, mint te, a gobdolataid pedig vagy nagyon mélyek vagy nem igazán léteznek. Na ez talán jobb is volt mintha ideb*szarintottam volna egy képet. (:
A pörgetös cuccok:
És a Heroin pedig: ismét nem találok jó képet, de nem baj..mert most néztem meg a Trainspotting c. filmet (igen, még csak most..:D) és abban nagyon szépen meg volt fogalmazva:
"Gondolj életed legnagyobb orgazmusára, szorozd meg ezerrel, és még mindig a közelében sem vagy."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!