Hol tudok vérből levett hematopoetikus őssejtet adományozni?
Drága dolgok ezek, de nem tudom, hogy van e értelme. Általában ezekből nincs hiány, mert vérből kivonható. Pont ezért nem is tudom, hogy foglalkoznak-e ezzel így.
A csontvelő donációra az már más kérdés, abból bizony van hiány, csak hát az nagyon körülményes, de szó szerint egy életet ment meg.
Köszönöm a válaszokat!
#1 Okés, majd körbekérdezek.
#2 Ha valamilyen vérrákod lesz, akkor vissza lehet állítani vele az előző állapotot. Ha már akkor veszik le, amikor rákos vagy, akkor viszont ugyanúgy rákos sejteket juttatnak vissza. Legalábbis azok alapján, amit olvastam, nekem így tűnt.
#3 Én úgy tudom, hogy vérből levett őssejtekkel is meg tudják csinálni a transzplantációt, nem kell azért felvágniuk, sőt manapság nem is nagyon csinálnak már ilyen műtéteket pont ezért. Esetleg ha rosszul tudom, akkor linkelhetnél egy cikket, hogy hogy is megy ez. Ha erre mégsem használható, akkor mire használják ezeket az őssejteket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!