Duzzadt boka mitől lehet? Nincs fájdalom, nincs semmi különös panasz, csak fel van dagadva.
Figyelt kérdés
Pénteken arra lettem figyelmes, hogy milyen duzzadt a bokám, de a hétvége folyamán lassan visszábbszorult a duzzadás. De mára megint ugyanolyan duzzadt lett, mitől lehet? Nincs semmi fájdalomérzet, nem érzem másnak, nem is csípett meg semmi - mert ekkor is felszokott így dagadni a lábam -, tehát semmi különösebb okot/panaszt nem veszek észre.2015. ápr. 19. 18:52
1/3 anonim válasza:
Keringési probléma,szív vagy nyirokrendszer.
2/3 anonim válasza:
sok esetben legfőképp esetleg a sok ülés miatt, és vérkeringési probléma. Visszatartja a szervezeted a vizet, és mivel nem tud kitisztulni, ezért a lábadra megy rá, ami el kezd dagadni. Nyomd be a diuuadt részt az ujjaddal, és ha hagy nyomot, akkor lábödéma. Keress rá neten...kezdj el sok vizet, esetleg citromos vizet és teát inni, hogy sokat kelljen járnod wc.re. Ha ez nem megy magadtól, írass fel vízhajtót, vagy vegyél drogériában, gyógyszertárban vízhajtó teát. Ha ülő munkát végzel, lehetőleg próbálj meg többször felállni, menni egy kicsit, valamint óránként minimum emelgesd meg a lábad és körkörös mozdulatokkal tornáztasd, hogy gyorsítsd a vérkeringést. Amilyen gyakran tudod, tedd magasabbra a lábad. Éjszakánként akár polcold fel.A lényrg hogy egyenesben legyen, hogy felfele tudjon jönni a vér és ne maradjon lent a víz
3/3 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos, rengeteget kell ülnöm a suli miatt. Ma többet kellett sétálnom, lehet ez is közrejátszik? meg van erőltetve, és ezért? mert most már visszább ment. De például boka harisnyát viseltem ma, és amint levettem nagyon meghagyta a nyomát. De azért köszönöm a válaszokat.
2015. ápr. 19. 19:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!