Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » SÜRGŐS! Hogy hozzam rendbe magam?

SÜRGŐS! Hogy hozzam rendbe magam?

Figyelt kérdés
Du. a barátnőimmel találkozom és kicsit fáj a torkom meg a fejem, fázok (úgy hogy meleg van) és az orrommal sincs minden rendbe(bedugul, folyik). Tudtok vmi nagyon jó orvosságot?? Ha lehet inkább olyat amit itthon is etudok készíteni, de lehet patikás is.
2010. febr. 20. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:
én ha beteg vagyok mindig coldrex forróitalport iszok. nekem az a legjobb! mézes citromosat! sok sikert és jobbulást!
2010. febr. 20. 09:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Ajánlom a Negró nevű élvezeti cikket a torkodra, vagy esetleg a méz nevű cucc is hatásos lehet. Rubophent a lázadra, és zsebkendőt a folyó ügyeidre. A barátnődet meg kerüld, el fogja kapni.
2010. febr. 20. 09:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem fogsz délutánra meggyógyulni, ilyen csodaszer nincs. Coldrex, Strepsils. Mérd meg a lázad, lehet, hogy attól fázol, de 38.5 alatt ne vegyél be lázcsillapítót, mert a láz érted van, a bacikat próbálja legyűrni.

És mindenképp feküdd ki, ne menj el otthonról betegen! Az orrodat is rendesen fújd. Elmondom, miért. Ha betegen mászkálsz, mégbetegebb leszel, és mindenféle szövődménye lehet. Velem is ez volt, csak egy kis megfázás, nem törődtem vele, csak csodálkoztam, hogy két hét alatt miért nem múlik. Aztán egyszer csak felszökött a lázam 40-re, fájt az egész fejem, kiderült, hogy szövődményként begyulladt az arcüregem, fülem és a torkom is. Na, akkor már tényleg feküdnöm kellett három hétig antibiotikummal. Ha még orrot sem fújsz, az pluszban rásegít.

Feküdj le, igyál meleg mézes teát, fújd az orrod, jobban leszel, de délutánra ne várj csodát.

2010. febr. 20. 09:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Az utolsó kommentelővel maximálisan egyetértek. Én sem vettem komolyan és tudod mi lett belőle tűdő és mellhártyagyulladás egyszerre. Ülve aludtam egy hétig, mert azt hittem megfulladok!A barátnő meg ha szeret megérti.
2010. febr. 20. 09:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó kettőnek igaza van...szerintem se menj! Én is beteg vok,több mint egy hete(orrdugulás,köhögés,fülbedugulás stb.),és igaz még nem jöttem rendbe-valószínű,mert nem maradok meg itthon,hanem suliban vok(a doki azt mondta h nyugodtan mehetek)-de rengeteget segített rajtam a Meditonsin gyógyszer(homeopátiás). Nincs jó íze,kellemetlen,de sokat segített/segít!! Menj,vegyél (nemtom h kapható-e vény nélkül,mert a párom adta) a patikában,ülj bele a forró kádba,egy jó kis meleg teával akezedben,és áztasd magad(a vízbe illóolajat is rakhatsz). Aztán laazíts(ne a gép előtt),olvass,tévézz,halgass zenét stb.

Jobbulást!

24L

2010. febr. 20. 10:11
 6/9 anonim ***** válasza:
10:11 vok,suli alatt az egyetemet értem:D
2010. febr. 20. 10:12
 7/9 anonim ***** válasza:
A lényeg hogy jól aludd ki magad. Pihenj amennyit csak tudsz! Nem szabad a betegséggel játszani. Nekem is lett már egyszerű megfázásból jó kis tüdőgyuszi. A barátnőid meg biztosan megértik a dolgot! Majd ha jobban leszel bepótoljátok! :) Jobbulást!
2010. febr. 20. 10:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem a Neo-Citran bevált, gyorsan és megbízhatóan hat.

megiszod,(én teába szoktam tenni+ pici méz,de forró víz is elég)fél óra múlva kutya-bajod.(legalább is így érzed, de azért ha hazaérsz kúráld még magad.)

Neo Citrán vehető patikában,DM-ben,benzinkúton stb. kb.1000 Ft.

2010. febr. 20. 10:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat:)

A Coldrex segített...már csak az orrom folyik:S:D

2010. febr. 21. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!