Bárányhimlős vagyok, és már tiszta hólyagos a testem, és nagyon viszket. Mivel lehetne a viszketést csillapítani?
hintőport (mentolos) szoktak ajánlani, meg antihisztamin tablettával is lehet próbálkozni
szappannal és vízzel kell mosakodni, esetleg naponta többször hideg vízzel zuhanyozni, aztán óvatosan felitatva törölközni.
rázókeveréket ne használj!, meg lehetőleg ne borogasd.
valaki ezen az oldalon ezt ajánlotta: """Van egy PoxClin nevű hab, kimondottan bárányhimlőre, ez hűsíti a sebeket, csökkenti a viszketést és gyorsítja a sebgyógyítást.
Plusz amit nekünk ajánlott a doki, aloe first spray, vagy aole vera gél, én az utóbbit használtam, minden fürdés után, meg napközben is bekentem vele, gyorsan szárad, nem áztatja fel a sebet, fertőtlenít és szárít!
Mi ezt használtuk, fontos, hogy csak aloet tartalmazzon, semmi mást, nehogy elfertőzze a sebeket.
lehet hogy ezek is hajlamosítanak a sebek elfertőződésére, mint a rázókeverék. de lehet, hogy nem. nem tudom, nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!