A nagyon durva migrénre tényleg szteroidot szoktak alkalmazni?
egyszer mintha neurológus ezt mondta volna, csak nem értem, hogyan működik vagy szóval a szteroid mennyire tuti módszer a migrén megszüntetésére, mert hát elvileg az gyulladást csökkent, nem? a migrén pedig egy fajta mikroér-görcs, ha jól tudom.
Van esetleg valakinek erről konkrét ismerete?
Valóban a szteroidok nagyon hatékony gyulladás csökkentők viszont számos mellékhatása miatt csak indokolt esetben írja fel az orvos. Én is szedtem ilyet a derekamra rövid ideig és nagyon hatásos volt.
Ezt érdemes elolvasni
akkor nem értem. a triptánokat én is hallottam, aztán vagy beválik vagy nem, de mikor már negyedik napja van (ingadozóan, de túlnyomórészt igen durva) migrénem, egyszer azt mondta a neurológus h hivatalosan 3 nap után már status migrenosusnak számít, és hogy steroidos infúziót szoktak bekötni. én se értettem a kapcsolatot a kettő között, na de hát csak nem beszélt ennyire félre ....
az ergotaminok melyek egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!