Ha valakire vizet öntünk, az felébred?
Figyelt kérdés
Mármint ha elájul, mert hallottam, hogy ez így van, de mivan, ha valaki pl tüdőre leszívja, akkor megfullad?2010. febr. 19. 09:39
1/4 anonim válasza:
Ha elájul, és leöntöd hideg vízzel, még az is lehet, hogy leáll a légzése. Inkább tegyél ecetes vattát az orrához, attól magához tér.
2/4 anonim válasza:
Hogyhogy tüdőre leszívja? A szájába öntenéd?
3/4 anonim válasza:
Ha valaki "csak úgy" elájul, először is ellenőrizd a légutait, nem félrenyelt-e valamit. Ha rendesen vesz levegőt, egyszerűen fektesd le, a lábait polcold fel és felügyelet mellett várd meg, hogy magához térjen. Ez max. 1-2 perc.
Ha a bőre hideg, verítékes, sápadt, vagy éppen lángvörös, ha a szája széle lilásan elszíneződött, ha magához tér, de dezorientált, nehézkes a beszéde, - és még sokféle más tünet lehet, amik ritkábbak, de az a lényeg, hogy ha bármilyen szokatlant tapasztalsz - ne várj, hanem hívj orvost, mentőt!
4/4 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy attól is felébred, ha a kis lábujját átszúrod egy zuhanyrózsával... mért kéne felébreszteni? ha elájul másodpercek kérdése és visszanyeri az eszméletét, ha leáll a szíve akkor elég nehézkes felébreszteni praktikákkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!