Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha valakire vizet öntünk, az...

Ha valakire vizet öntünk, az felébred?

Figyelt kérdés
Mármint ha elájul, mert hallottam, hogy ez így van, de mivan, ha valaki pl tüdőre leszívja, akkor megfullad?
2010. febr. 19. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha elájul, és leöntöd hideg vízzel, még az is lehet, hogy leáll a légzése. Inkább tegyél ecetes vattát az orrához, attól magához tér.
2010. febr. 19. 09:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Hogyhogy tüdőre leszívja? A szájába öntenéd?
2010. febr. 19. 10:03
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki "csak úgy" elájul, először is ellenőrizd a légutait, nem félrenyelt-e valamit. Ha rendesen vesz levegőt, egyszerűen fektesd le, a lábait polcold fel és felügyelet mellett várd meg, hogy magához térjen. Ez max. 1-2 perc.

Ha a bőre hideg, verítékes, sápadt, vagy éppen lángvörös, ha a szája széle lilásan elszíneződött, ha magához tér, de dezorientált, nehézkes a beszéde, - és még sokféle más tünet lehet, amik ritkábbak, de az a lényeg, hogy ha bármilyen szokatlant tapasztalsz - ne várj, hanem hívj orvost, mentőt!

2010. febr. 19. 13:21
 4/4 anonim válasza:
Én azt hallottam, hogy attól is felébred, ha a kis lábujját átszúrod egy zuhanyrózsával... mért kéne felébreszteni? ha elájul másodpercek kérdése és visszanyeri az eszméletét, ha leáll a szíve akkor elég nehézkes felébreszteni praktikákkal...
2010. máj. 27. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!