Mekkora ütés az ami káros az agyra koponyára?
Megfigyeltem,hogy a kisbabák amint elkezdenek járni (kb mintha ütésálló lenne a kis fejük) esnek-kelnek és kutyabajuk.
Felnőtt embernél mi a helyzet?például ha véletlenül megfejeli a szekrényt,hirtelen bevágja a fejét a falba vagy egy kézilabda fejbe találja ehhez hasonló mértékű hatások veszélyesek? vagy azért "jól be van nőve a fejünk lágya" és véd a koponya?
Még nem láttam a környezetemben megütni kisbabát,gyereket hálaisten!!
vegyük például azt hogy egymás felé fordul két ember akik oldalt ülve beszélgetnek egymással döccen egyet a busz és jól összekoccan a fejük pl egyik homloka másik oldala.. ilyen viszonylag kis mértékű ütés ellen még megfelelő védelmet nyújt a koponya.igaz?
Viszont valamelyik nap láttam egy videót ahol a macska az tévét (lcd) rálöki az éppen felüléseket végző gazdájára az már gondolom nagyobb erővel ütődik neki a fejnek. az már káros?
Ismerek olyan nőt akinek munkahelyén a fejére esett egy láda..neki lett is gondja de az nehéz is volt fém is és magasan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!