Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A fület egyszer-egyszer...

A fület egyszer-egyszer bedugító csattogás mennyire rontja a hallást?

Figyelt kérdés
Szoktam gyakorolni karikás ostorral és egyszer-kétszer már előfordult, hogy túl közel csattant és bedugult a fülem. Ez mennyire veszélyes? Féltem a hallásomat, mert amúgy jó a fülem és zenei hallásom is van.
2015. márc. 29. 19:12
 1/2 anonim válasza:

Mérd meg hány decibel úgy picit könnyebb utána nézni hogy okoz e hallás károsodást, vagy sok ilyen után csináltass hallás vizsgálatot, ott a kisebb romlást is észreveszik, amikor még nincs semmi gáz vele, de változás már van.

Egyébként nem hiszem hogy hangosabb, vagy nagyobb károsodást okoz, mint az ütvefúró, és azt is nagyon sokan használják károsodás nélkül.

2015. márc. 29. 19:56
 2/2 anonim ***** válasza:

Most biztos nem lesz vele gond, meg holnap sem, de 10 év múlva lehet, hogy egy fül-orr-gégész fejcsóválva megkérdezi majd, hogy pl. volt-e nagyon zajos munkád, és akkor majd eszedbe fog jutni az ostor. :))

Szóval pánikolni nem kell, de azért én betennék egy füldugót.

2015. márc. 29. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!