Van valakinek bevált/használható ötlete/módszere/tornagyakorlata/eszköze arra hogyan tudnám egyenesen tartani magam (a hátam)?
Szia! Nekem kicsi koromban állandóan szóltak, hogy húzzam ki magam, álljak egyenesen. De hiába mondták, én egyszerűen nem éreztem, hogy hogyan kéne egyenesen állni.
Két dolog segített:
(1) énekkarba járok, és éneklés közben sokkal jobban érzem, hogy hogyan kéne lenni a hátamnak,
(2) ezeket a gyakorlatokat szoktam csinálni: [link]
Eleinte csak 2-3 gyakorlatot csináltam, aztán egyre többet. Nem is a gyakorlatok háterősítő hatása segített, hanem hogy jobban érzem a hátamban az izmok elhelyezkedését, jobban tudom "mozgatni", jobban be tudom állítani a hátamat olyanra, amit jónak érzek. Ez egy idősebbeknek szóló honlapon van, de fiatal korban még jobb elkezdeni.
Ha nem vagy rest, akkor a legjobb talán az lenne, ha a háziorvosod meglátogatnád, és megkérnéd, hogy utaljon gyógytornászhoz, aki megtanítana neked egy gyakorlatsort, és ellenőrizni is tudná, hogy helyesen hajtod-e végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!