Mit tegyek ha betéptem a nagyláb újjamon a körmöt oldalt és most rá egy hétre bedagadt és nagyon fáj?
Figyelt kérdés
Próbál a genny és a vér távozni de nem tud. Valami természetes módszerre lenék kiváncsi mert félek az orvostól és úgysem kérhetek fájdalom csillapítót ha esetleg felvágnák mert szoptatok és terhes vagyok2010. febr. 17. 11:18
1/4 anonim válasza:
Nem vágja fel,csak kicsit ki nyomja.
Ès húzókötést tesz rá.
Menj el.(én is kibírtam)
33/N
2/4 anonim válasza:
Mindenképpen menj el orvoshoz, mivel a gyulladás sem tesz jót Neked (Nektek!). Ráadásul csak az orvos tud szakszerűen, higiénikusan ellátni, nehogy továbbfertőződjön a seb! Mert egyébként nagyon valószínű, hogy elfertőződött! Ki fogod bírni, mert hidd el, nem fog annyira fájni, mint amennyire fájt a szülés! ;)
3/4 A kérdező kommentje:
köszi,de otthoni trükk?
2010. febr. 17. 21:52
4/4 anonim válasza:
Második lennék!
Legfeljebb jegeled, figyelsz, hogy a sebbe ne kerüljön zokniszösz, hideg vízzel mosod (a meleg vérbőséget okoz és csak jobban fáj, gyulladásra nem jó a meleg!), viszonylag gyakran (naponta 3-4 alkalommal). Nem kensz bele semmit (se krém, se semmilyen kence, max. amit az orvos tanácsol), a seb környékét (nem magát a sebet) Betadine-nal fertőtleníted naponta 2x. Levegőn jobban gyógyul, tehát ne kösd otthonra! Jól szellőző cipőt hordj, és csak akkor kötözd a sebet, ha zoknit kell húznod! Kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!