Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Adhatok vért? Mire figyeljek...

Adhatok vért? Mire figyeljek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Szóval igazából két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy adhatok-e. Az egyetemen kedden véradás lesz, én is szeretnék adni. Legutoljára akkor vizsgálták a véremet, amikor 2007-ben megszületett a fiam, akkor azt mondták, hogy vérszegény vagyok, kevés vas van a véremben. Írtak fel vaskészítményt, de nem szedtem, mert kicsit sem érzem magam rosszul, akkor meg minek... A vérszegénység kizáró ok? Illetve egyszer akartam már vért adni, de akkor nem adhattam, mert előtte két héttel tetováltattam, és azt mondták, hogy ilyenkor egy ideig nem lehet. A tetoválásomat konkrétan 2009 nyarán csináltattam. Ennyi idővel utána lehet?

A másik, hogy nálam minden vérvételnél menetrend szerinti program, hogy elájulok. Mit csináljak, hogy ezt elkerüljem? Lesz két és fél óra a két órám között, gondoltam, akkor adok vért, akkor lesz időm összeszedni magam, de nagyon nem szeretnék az aulában összeesni :) Mit egyek-igyak előtte? Reggel indulás előtt általában nincs időm enni, csak egy energiaitalt szoktam inni a buszon (a kávét nem szeretem), de a suliban meg szoktam enni egy csokit. Ez gondolom nem valami sok. Egyek egy szendvicset is?

Légyszi válaszoljatok, nagyon szeretnék én is vért adni, mert apukám már legalább 20 éve véradó, és mindig úgy éreztem, hogy ez milyen szép dolog, hogy ezzel segít az embereken, én is szeretném a példáját követni, csak eddig nem mertem, pont a hülye ájulásaim miatt.

23/L

2010. febr. 13. 17:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Nézd, én nem akarlak megbántani, de ha egy szimpla vérvételnél elájulsz, ezt hagyd ki. Itt sokkal többet vesznek le, és ha véradásközben elájulsz, akkor ki kell hogy dobják a vért, mert pont 4,5 deci vérnek elengendő vérhígító van benne. Máshogy is tehetsz jót, ha szeretnél.
2010. febr. 13. 17:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi. Hát ez nem hangzik túl jól :( Csak nem tudom, hogy a levett vér mennyisége miatt ájulok-e el, vagy a látványtól, vagy már csak megszokásból, mert számítok rá, és ezért meg is történik. Nem hiszem, hogy a mennyiség miatt, mert pl. amikor a nyelvpiercingemet csinálták még évekkel ezelőtt, annál is elájultam, egyszerűen azért, mert annyira paráztam, hogy fájni fog, hogy amikor szúrtak, tényleg elájultam.

De akkor azt mondod, hogy ha elájulok, akkor hiába volt az egész? Mert akkor viszont nem szeretném senkinek sem az idejét rabolni, arról nem is beszélve hogy gondolom egy ilyennek költségei is vannak, így nem szeretném, ha pocsékba menne minden.

2010. febr. 13. 18:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, akkor sajnos hiába volt az egész :(
2010. febr. 13. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!