Gyógyszer mellékhatás, Hirtelen halál. Mégis miért kerül ilyen gyógyszer forgalomba? Nyiltan kísérleteznek az emberekkel? PARNASSAN
Anyukámnak gyógyszert kell szednie... És egy csomó melléhatás oda van irva a papírjára. Nagyon durvák...
Ezen az 1000-böl 1 "Tisztázatlan eredetű Hirtelen halál" dolgon már én is nagyon kiakadtam... Én nem engedem szedni most már, ő is nagyon fél, mert tényleg nagyon durva dolgok vannak leirva mellékhatásokként. :(
A gyógyszer neve PARNASSAN
1. A gyógyszerek felírása (normálisan) az előnyök és hátrányok mérlegelése után történik. Ha a várható előny nagyobb, akkor indokolt a gyógyszer.
2. A gyógyszerek a tesztelések során (mire piacra kerül egy szer, kb. 10 év telik el a kifejlesztés után) elég sok embert vizsgálnak és regisztrálják a mellékhatásokat. De értelem szerűen hiába vizsgálnak mondjuk 1000 embert, egy olyan mellékhatás, ami 1000-ből maximum egy embert érint, nem biztos, hogy megjelenik. Erre vannak az ún. posztmarketing vagy IV. fázisú vizsgálatok. Ezek során a már piacra dobott termék esetén regisztrálják, hogy miket jelentettek a gyógyszerrel kapcsolatban. Igazából közel sem biztos, hogy a jelentett hirtelen halál a gyógyszer miatt volt, az is lehet, hogy véletlen egybeesés.
De speciel erre vonatkozóan az orvosi előirat egyébként nyilatkozik:
"Az olanzapin forgalomba hozatalát követő jelentésekben hirtelen haláleseteket írtak le az olanzapint alkalmazó betegeknél. Egy retrospektív obszervációs kohorsz vizsgálatban az olanzapinnal kezelt betegeknél megközelítőleg kétszeres volt a feltételezett hirtelen szívhalál kockázata azokhoz a betegekhez képest, akik nem szedtek antipszichotikumokat. A vizsgálatban az olanzapin kockázata hasonló volt egy összesített elemzésben szereplő, atípusos antipszichotikumok kockázatához."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!