Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mitől fáj a bőr a lábujjamon?

Mitől fáj a bőr a lábujjamon?

Figyelt kérdés

Nektek már volt olyan, hogy a lábujjatok alján elkezdett fájni a bőr?

Olyan mintha egy kis csomó lenne alatta, és érzékeny, amikor lépek, de egyébként nem fáj. Kb mintha vízhólyagos lenne, de vízhólyag nincs rajta sehol, és megerőltető gyaloglásban sem volt részem mostanában, max pár km. Néhány napja ilyen, és most mintha a bal is elkezdte volna ugyanezt. Van bármi ötletetek, hogy mitől lehet? :D

2015. febr. 2. 00:51
 1/4 A kérdező kommentje:

Három napja jobb oldalt jelent meg a nagy lábujjamon, ma már a balon is van, és bal oldalt a második lábujjamon is. A nagy ujjakon nem látszik semmi extra, a kisebb ujjon inkább oldalt van. Úgy tűnik, mintha nagyon enyhe kidudorodás lenne.

Írtátok üzenetben, hogy lehet, hogy megnyomtam, hát nem tudom, ilyen még sosem történt, pedig mársok éve futok. Januárban nem is futottam, csak sétáltam max olyan 5km-eket. Elképzelhető, hogy a bakancs dörzsölte valahogy ki, de akkor meg vízhólyag szokott lenni, ami 1-2 nap alatt el szokott múlni. Ha annyira enyhe, hogy még vízhólyag sem nő rá, akkor nem tűnik reálisnak, hogy már 4 napja van.

Amire még gondoltam az a fagyási sérülés, vagy megfázás, mert sokszor úgy szálltam ki a bakancsból, hogy vizes volt elől a lábujjam. Gondolom beleizzadt, vagy passz. Az is lehet, hogy ettől felpuhult, és úgy nyomódott meg.

Amire nagyon hasonlít a kisebb ujjamon a kidudorodás az eddigi tapasztalataim szerint egy szemölcs fajta. Szilveszterkor voltam pár napot egyik ismerősnél, ha szemölcs, akkor lehet, hogy ott kaptam el.

Majd még írok a fejleményekről. Fényképet talán majd a kisebb ujjról csatolok, ha napokig nem múlik el, azon látszik is valami. A nagyokon nem látszik semmi, csak érzem, hogy nem stimmel.

2015. febr. 2. 16:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Na tettem fel képeket, most már fejlődött annyit a dolog, hogy látszik is valami kívülről is, nem csak érzem.

[link]

[link]

[link]

[link]

Pici piros pöttyök vannak. Egy a jobb nagy lábujjam alján, egy a bal nagy lábujjam oldalán, egy a tetején, illetve egy a mellete lévő ujj tetején. Mindegyik fáj nyomásra. A futástól valamit javultak, de utána egy nap után újra visszaálltak ebbe a helyzetbe. Lövésem sincs, hogy mi ez, de nem kellemes, és nem nagyon találni semmi ilyesmit a neten, hogy egyáltalán létezne ilyen. Most, hogy ez jó hír, vagy rossz, azt nem tudom eldönteni. Megmaradok? :D

2015. febr. 7. 13:41
 3/4 A kérdező kommentje:

Ha valakinek nem lett volna egyértelmű, hogy mit kell nézni a képeken:

[link]

2015. febr. 7. 13:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagy valószínűséggel megvan az ok: [link] Angolul chilblains, magyarul nem tudom mi a neve. Gyakorlatilag egy enyhe fagyási sérülésről van szó, amit a túl gyorsan kitáguló kiserek okoznak (vagy valami ilyesmi szabad fordításban). Ülőmunkát végzek, aztán gyenge a keringése a lábamnak, sokszor hideg, valószínűleg emiatt van az, hogy ennyire nem bírja a hideget. Esetleg ha kiderül, hogy valami más, akkor visszaírok.
2015. febr. 7. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!