Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire kell pontosan betarta...

Mennyire kell pontosan betartani a gyógyszerek közötti időt?

Figyelt kérdés

Üdv, kaptam antibiotikumot amit elvileg reggel meg este kell bevennem, az a kérdésem, hogy azt a 12 óra teljen el két beszedés közben mennyire szigorú dolog?

HA 9 kor felkelek és eszem, majd beveszem az elsőt akkor a másodikat este 9 előtt nem szabad? Ezt úgy értem, hog, 8 kor ha beveszem az korán van? Vagy ennyi nem számít?

2015. jan. 27. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Ennyi nem számít, a lényeg, hogy reggel és este vedd be (de azért ne ,,reggel" 11.30-kor és ,,este" 16.30-kor, remélem érted, mire gondolok :) ).
2015. jan. 27. 20:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
az én logikám szerint azért írják, hogy mennyi időnként kell bevenni, mert kb. addigra ürül ki a szervezetből az orvosság. ahhoz, hogy meggyógyulj, folyamatosan kell harcolni a vírusok ellen, nem véletlenül kell végig beszedni a doboz tartalmát, akkor is, amikor már elmúltak a tünetek. szerintem próbáld betartani, 12 óránként nem egy nagy kunszt hozzáigazítani a napirendhez.
2015. jan. 27. 21:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Amennyit te irtál az nem számit.

addigra ürül ki az előző adag

2015. jan. 27. 21:07
 4/4 A kérdező kommentje:

csak azért kérdezem, emrt 9kor szoktam kelni, ahoz jön egy reggeli, mondjuk, hogy fél10 kor beveszem a reggeli adagot,

de este nem akarok fél10-10 ig fent maradni, ha lehet.

tehát a 'reggel' 9 este 8 még belefér

2015. jan. 27. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!