Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A kondizás fiatal korban...

A kondizás fiatal korban megállítja a növekedést?

Figyelt kérdés

Hello most 18vagyok és 14éves koromtól kondizom,és egyszer csak azt vettem észre hogy az osztálytársaim hirtelen megnőnek de én nem ,a nővésem kb egy éve hirtelen megállt és azóta 1mm-t nem nőttem(az osztályban én vagyok a legkissebb,de a legizmosab is)

A válaszokat előre is köszönöm?(hülyeséget senki ne írjon!!!)

2010. febr. 8. 18:52
1 2
 11/19 anonim válasza:

hát te ilyen lettél... az edzésre nem tudod fogni, mivel az összes 14 éves több 150 cm-nél. sokan szeretik ráfogni arra, hogy edzenek, de ez valójában nem igaz. az edzés nem gátolja a növekedést, hacsak a terhelés nem akkora, hogy lezárja az epifízist, de én kizártnak tartom, hogy idő előtt lezáródott volna.

Ha jól tudsz angolul jobban utána tudsz olvasni a témában:

[link]

ez a tanulmány azt fejti ki, hogy a fiatalkori erőedzések miért nem befolyásolhatják a magasságbeli növekedést

2010. febr. 8. 21:55
 12/19 A kérdező kommentje:
Ráfogni nem akarom de elég nagy súlyokat emelek fekve 80kg az nagy teljesítmény és edzés után fáj a hátam nagyon voltam orvosnál=gyógytorna=semmi,sok mindenki mondta annak idelyén hogy még ráér/megállítja a növekedést de én izmos akartam lenni és talán ez az erdmény mert a családba nem is hallottam olyanról aki alacsony lenne
2010. febr. 8. 22:50
 13/19 anonim válasza:
Ha szarrá gyúrod magad fiatalon, akkor csak tönkreteszed a testedet. A növekedést viszont nem állítja meg. Ha még növésben vagy, akkor a sok alvás nyújthat rajtad. A hátfájás pedig gyakori a fiatal sportólóknál, és rosszat is jelent. Örökölni pedig nem csak szülőktől lehet. Visszamenőleg lehet, hogy volt alacsony a családodban, és annak köszönheted.
2010. febr. 10. 23:52
 14/19 anonim ***** válasza:
Jah igen megállítja - a kérdésből ítélve - az agyét... XD
2010. febr. 11. 01:17
 15/19 anonim ***** válasza:
*meg a kommentekből)
2010. febr. 11. 01:18
 16/19 anonim válasza:
Sziasztok.17 Eves leszek nemsokara,9honapja gyurok,mostmar eleg jol latszik rajtam a gyuras,170 magas vagyok es 83kg.Elmondana nekem egy profi testepito aki mar evek ota uzi ezt a sportot,hogy mi igaz ezekbol hogy "a gyuras megallit novesben es karositja a nemiszervet"?
2011. jan. 8. 21:46
 17/19 A kérdező kommentje:

Nemiszervet????egyáltalán!

A tesztoszteron szinted megy fel edzés közben kicsit ami ugye a férfi nemi hormon,de magától visszaesik normálra,ha nem szedsz semmit bajod nem lehet.

Ilyet 4év alatt nem hallottam:D

2011. jan. 9. 01:01
 18/19 pogi97 válasza:

nemiszerv ? LOL

Én most leszek 16 és én is azon gondolkodom, hogy elkezdjek e gyúrni a növekedés miatt ugyanis nekem is mindenki magas a családba de mindenki később kezdett el nőni mint az átlag, szóval nem tudom hogy ez befolyásolhatja e a növekedést. Sokan írták, hogy a gyúrás nem káros a növekedési hormonokra ez igaz viszont a csontok végén van egy kis puhább rész (ez miatt tud nőni) és ha nagy terhelésnek van kitéve akkor hamarabb megszilárdul ez okozhatja a növekedés lassulását, viszont hallottam azt is, hogy ez csak néhány fontos növekedési testrésznél számít láb, gerinc, váll ... szóval a mellezéstől és a bicepszezéstől sztem nem kéne leállnia a növekedésnek.

2013. márc. 11. 16:24
 19/19 Moldován Sándor V. válasza:
14 éves kororomig nagyon gyorsan nőttem (175 centiig), elkezdtem gyúrni, most 15 éves vagyok és nem nőttem azóta semmit. Az utóbbi pár hónapba csak fekvőtámaszokat csinálok (napi 30 perc) és csak nem növök semmit. :C
2020. febr. 3. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!