A kondizás fiatal korban megállítja a növekedést?
Hello most 18vagyok és 14éves koromtól kondizom,és egyszer csak azt vettem észre hogy az osztálytársaim hirtelen megnőnek de én nem ,a nővésem kb egy éve hirtelen megállt és azóta 1mm-t nem nőttem(az osztályban én vagyok a legkissebb,de a legizmosab is)
A válaszokat előre is köszönöm?(hülyeséget senki ne írjon!!!)
hát te ilyen lettél... az edzésre nem tudod fogni, mivel az összes 14 éves több 150 cm-nél. sokan szeretik ráfogni arra, hogy edzenek, de ez valójában nem igaz. az edzés nem gátolja a növekedést, hacsak a terhelés nem akkora, hogy lezárja az epifízist, de én kizártnak tartom, hogy idő előtt lezáródott volna.
Ha jól tudsz angolul jobban utána tudsz olvasni a témában:
ez a tanulmány azt fejti ki, hogy a fiatalkori erőedzések miért nem befolyásolhatják a magasságbeli növekedést
Nemiszervet????egyáltalán!
A tesztoszteron szinted megy fel edzés közben kicsit ami ugye a férfi nemi hormon,de magától visszaesik normálra,ha nem szedsz semmit bajod nem lehet.
Ilyet 4év alatt nem hallottam:D
nemiszerv ? LOL
Én most leszek 16 és én is azon gondolkodom, hogy elkezdjek e gyúrni a növekedés miatt ugyanis nekem is mindenki magas a családba de mindenki később kezdett el nőni mint az átlag, szóval nem tudom hogy ez befolyásolhatja e a növekedést. Sokan írták, hogy a gyúrás nem káros a növekedési hormonokra ez igaz viszont a csontok végén van egy kis puhább rész (ez miatt tud nőni) és ha nagy terhelésnek van kitéve akkor hamarabb megszilárdul ez okozhatja a növekedés lassulását, viszont hallottam azt is, hogy ez csak néhány fontos növekedési testrésznél számít láb, gerinc, váll ... szóval a mellezéstől és a bicepszezéstől sztem nem kéne leállnia a növekedésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!