BCG oltás, hőemelkedés 2 hónapos korban? Kislányomnak 2 hete hőemelkedése van. Akkor tájt kezdett az oltása is felpúposodni, begennyesedni, és azóta ki is fakadt. Az orvos szerint nem lehet hőemelkedése ettől.
Ezt senki se tudja neked megmondani. Hisz te is látod szerinted attól van, doki szerint nem attól.
Szerintem ha már ki is fakadt, akkor már a hőemelkedésnek is el kellene múlnia, ha attól volt.
Az én lányomnak hőemelkedése nem volt, de pár napig köhögött mielőtt kifakadt neki.
nálunk is volt hőemelkedés bcg oltás után, 2 hós korban.
normális, ha így reagál a szervezete
az is normális, hogy az oltás helye kicsit begyullad szuri után pár órával, ekkor simán csak picit borogatni kell. - sőt, elvileg ha még nem puklis, de piros, és borogatod, akkor még gyorsabban helyre jön.
viszont
az oltás miatti hőemelkedés NEM LEHET HOSSZABB 3 NAPNÁL. ha 3 napnál hosszabb ideje hőemis, akkor ott valami más betegség van. pl. vírus. pl. bakteriális fertőzés.
az orvosnak már a 4. napon el kellett volna titeket küldenie pl. a heim pál-ba, ahol fülészeten megvizsgálják, vizeletmintát vesznek (pisizacskót ragasztanak rá) nagyon indokolt esetben vért is vesznek.
na majd a vérvételből kiderül, így nehéz neked megmondani - még az orvos se tudja megmondani ugye - hogy mi az oka.
a bcg-t ismétlik még párszor. ha kiderül, hogy az egyik összetevőre allergiás, érzékeny, kaptok "oltási tervet" amivel ki tudják védeni az esetleges kockázatot.
szerintem ha érzékeny lenne, akkor súlyosabb tünetek - láz, fulladás ... stb. lenne.
szimpla vírus, csak pont egybe esett az oltással.
nekem is hőemis volt a gyerekem a bcg-től. sőt, mindegyik oltástól 15 hós koráig. ez a normális, végtére is kis kórokózokat (legyengített vírust) küldenek be a vérkeringésébe, az immunrendszendszer meg dolgozik. az egyik védelmi vonal pedig a hőemelkedés, a láz, ezt tudjuk.
nyugi, semmi komoly. de az orvosod azért lehetne alaposabb, 2 hós babánál 2 hétig tartó hőemi az nem ráérős dolog.
most olvasom a 37,1- 37,3 hőemelkedést....
légyszi olvass a babás témákban utána a normál testhőmérsékletnek.
náluk a 37,5 pont annyira hőemelkedés, mint nálad a 36,5. ez üzemi hőmérséklet, már bocs.
a gennyedzés az nem normális persze. de nem értem, milyen hülye orvosod van, hogy nem világosít fel, a babáknál a 37,5 nem hőemelkedés.
feltétlen keress másik orvost. a tiéd egy rakás... na mind1 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!