Valós a fokhagyma baktériumölő hatása? és hogyan érdemes fogyasztani?
Szia! Én rendszeres fokhagyma fogyasztó vagyok! Van két könyvem is a fokhagyma egészségre rendkívül jó hatásairól. Akkor fogyasztom, amikor csak másnap találkozok emberekkel, egyébként pedig egyik ismerősöm azt mondta, az, hogy valakin érződik a fokhagyma, nem ápolatlanságra utal, hanem magára a fokhagymára :-) Nagymamám 86 éves és rendszeresen fogyasztja, minden nap 3-4 gerezdet is.
Nekem nem fordul fel tőle a gyomrom, nagyon szeretem az ízét. Kenyérrel eszem, így nem csíp.
Igen,jól hat a bacik ellen.
Èn salátába,pici kockákra vágva teszem.
A petrezsejem zöld levelét is apróra vágom(kicsit semlegesíti a fokhagyma erösségét).
3 Papadicsom kockázva,sò,bors,egy evökanál oliva olaj.
Elég 1-2 gerezd hozzá.
Jó étvágyat!
Nagyon jó fertőtlenítő a fokhagyma, de azért ezt is csak módjával...
Nekem van 1 tuti receptem ami mindenre jó és nem az íze a lényeg, hanem, hogy üt, mint a hólapát:)
Összetörsz fokhagymát (amennyit szeretnél) és annyi mézzel csurgatod le, hogy szépen felvegye.
Én ha nem túl nagy a baj 1tk.-val, ha nagy a baj 1evőkanállal eszem belőle...közepesen szétrágom és már lent is van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!