Az aszalt gyümölcsök nagyon sokat veszítenek a vitamintartalmukból?
Figyelt kérdés
Pl áfonya, goji bogyó...2015. jan. 19. 13:32
1/2 anonim válasza:
Elég komplex a kérdéskör, amit felvetsz.
Nyilván függ a gyümölcstől, és az aszalás körülményeitől és hőfokától. Meg az aszalvány víztartalmától is.
Az a helyzet, hogy a vitaminok speciális közegben maradnak meg tartósan. Ha ezt a közeget betöményíted, mert csökkented a víztartalmát, akkor az optimális közeget megváltoztattad.
Óvatos aszalással úgy saccolom a vízben oldódó vitaminok 50%-a elvész, a zsírban oldódókból kevesebb a veszteség...
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ(Y)
2015. jan. 19. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!