Hogy zajlik egy mandulaműtét? Gondolok itt a garatra és az orra is. Mennyire kellemetlen? Mennyi idő kell a gyógyuláshoz? Altatásban végzik a műtétet?
Nekem nagyjából 10 éve vették ki, akkor 6-8 éves lehettem. Én mindkettőtől megszabadultam. Engem nem altattak, csak érzéstelenítőt kaptam. A műtét kb. 10 percig tartott, nem volt fájdalmas, csak egy kicsit ijesztő volt látni a sok vért, meg véletlenül szembeköptem a doktornőt.
Akiknek az orrmanduláját vették ki, 3 napig maradtak bent, akiknek a másikat vagy mindkettőt, azok 1 hétig.
Azt mondják, ha felnőttként veszik ki valakinek, az eléggé kellemetlen élmény...
Igen,a műtétet gyermekkorban általában altatásban végzik,az orrt és a garatmandulát is,de felnőtt korban mér nem annyira javasolt.A gyógyulás biztos nem lesz 1 napos.Teljes gyógyulás 1 hónap,ezt én úgy értem,hogy addig nem fuss órákat,ne kondizz,meg ne erőltesd a torkodat.Gyerekeknél általában 1-2 hét a gyógyulás,de a lepedékleválás után már nem valószínű,hogy jelentősebben fog fájni,csak olyan szintem,mintha megfáztál volna,attól függetlenül még nem szabad abbahagynod a kímélő diétát.Pl:Ne egyél,forró,túl sós,túl hideg,túl fűszeres ételeket.Ja ér ne kondizz,meg ne kiabálj,természetesen énekelgetni "pianoban" lehet.Pl:Mézet,szénsavmentes hidegebb vizet,mézet,fagyit,egyél!Ha az ivás nem megy,mert nagyon váj,akkor tarts ivásszünetet.Ne muszáj inni 4-5 litert,elég a napi 6-8,8-10 pohár folyadékfogyasztás!
Sok sikert annak,aki előtte áll,én már túl vagyok rajta,9 éves vltam,és annyira nem is fájt,pedig egyszerre mindkettőt kivették! :D :D
K.Lilla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!