Borotválkozás után mindig kipattogok, mit tehetek ez ellen?
17 éves fiú vagyok, kb 1.5 éve borotválkozok és borotválkozás után 1-2 nappal mindig kipattogok, viszket és szúr, bevörösödik. Sokáig csak az arcomat kellett borotválnom és ott nem volt semmi baj, de már a torkomnál is kell és ott folyamatosan kipattog. Eddig 1 héten 1 borotválkozás elég volt és pont "begyógyult" mire újra borotváltam, de lassan már 2x kellene 1 héten és ez így nem mehet tovább. Mit tanácsoltok, mit tegyek ? Azt olvastam az sem mindegy mit használok, Gillette sensitive borotvahabot és gillette blue 2 eldobható borotvát. Ha nem használok arcszeszt akkor még csúnyábban kipattogok, ha igen akkor is de 1 fokkal jobb.
Előre is köszönöm !!
Előre is köszönöm !
Én is így voltam vele!
Ha egyszer használatos borotvát használsz, akkor tegyél le róla. Vegyél valami jófélét pár ezerért. Vagy vehetsz villanyborotvát, de azt inkább rövidebb szőrre ajánlom, mivel a hosszabbat fájdalmasan húzza(legalábbis az enyém). Arcszesz helyett használhatsz pl. Nivea arcbalzsamot.
Lehet hogy én hülyevagyok, de :
-Nem használok borotvahabot, helyette körömvirágkrémmel bekenem az arcom, picit bevizezem és elég jól fog csúszni a borotva. + a körömvirágkrém utána segít helyrejönnie a bőrnek. Főleg azért így csinálom, mert akármilyen borotvahab/egyéb illatos cucc irritál, "allergiás" vagyok rá, bevörösödik, viszket stb..
A borotvát meg minden húzás után egy csak erre tartott fogkefével kitisztítom 1 húzással, mert ha tele lenne szőrrel, a pengék picit máshogy állnának, és bevágnának..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!