Ha egyszer születik egy gyermekem az örökölheti a "kövérségemet"?
Testalkatot persze..
A hízásra hajlaot is..
Viszont az, hogy van rajtad 6-7 kg minden csa ne kövér...
Űgy írtad, minta 15-20 kg lenne
Viszont, aki fontos, hogy odafigyeléssel minden testalkatnál lehet normális súlyt tartani..
A különbség annyi. Hogy valakinek nagyon kell figyelnie valakinek kevésbe.
A gyerek ek inkabb az les fontos, hogy ti mi
Yen életmódot eltek, milyen példát mutattok..
Tehát ha kezdetektől odafigyelve egeszsegesen étkeztek, és nem mertektelenül, akkor neki ez les a termeszetes.
Ha. Sport benne van a mindennapjaitokban, neki is benne lesz..
Az eletmőd sokka jobban meghatarozza ezeket a dolgokat, mjnta genetika.
Nem.Szerintem ha könnyen le is mennek a kilók, és a családban nincsenek nagyon genetikailag elhízottak nem fogja.
Viszont akkor seem örökölné ha súlyfelesleg lenne rajtad mert ezek szerint az nem a genetikádtól lenne szóval nem lenne hatása a gyerekre.
Csak abban az esetben lennél negatív hatással ha nagyon sovány/túl sportos lennél és mondjuk a te táplálkozásodra szeretnéd átállítani, vagy ha nagyon elhíznál(ami nem valószínű) és nagyon egészségtelenül éteznél, mert akkor valószinüleg a gyerek is azokat enné.
A hízásra való hajlamot örökölheti. Te nem vagy vészes.
Túlsúlyos felnőtteknek azért vannak túlsúlyos gyerekei nagyobb százalékban mert ugyanaz a hízlaló étrendet és életmódot szokják meg a gyerekek mint a szüleik. A szokás pedig nagy úr.
Az étkezési szokásokat örökli.
Ha te búzát adsz neki enni, tejtermékeket akkor lehet cukorbeteg, túlsúlyos, rákos, elég szörnyű betegségei alakulhatnak ki, sajnos :(
De ezek elkerülésével viszont igen jó fizikai egészség őrizhető meg!
1. Vagok
Bocsánat, nem figyeltem eléggé, telefonról sokat hibázom
Szőval rajtam5- 7 kg van nagyjából 67 kg vagyok, szerintem messze állok a kövérségtől, bár sovány az aztán végleg nem vagyok..
A nő vagyok a képen
ma 08:51
Én azért a plusz 15 kilót se mondanám kövérnek...
Akkor mit mondjon aki 100-130 kiló? Vagy mégtöbb... Az a kövér, nem egy 65 kilós nő pl (magasság szeirnt 50 kg kéne legyek)
Nem! Szerintem az alkatot lehet örökölni, de a kilók száma rajtad múlik. Én 15 éves koromig husi gyerek voltam, mint később rájöttem azért, mert anyám folyton tömött. Szeretetből. Mert az ő fejében az volt, hogy akkor leszek szép és egészséges, ha sokat eszem. Amikor már lett saját akaratom és önuralmam,akkor lefogytam szépen 67 kilóról 54-re. Azóta 25 év telt el, és nincs gond az alakommal, negyvenen túl, szülés után is tartom a súlyom (most 56 kg vagyok a 167 cm-hez).
A lányom nagyon hasonlít rám, azzal a különbséggel hogy nem duci (olyan mint én voltam az ő korában, csak hurkák nélkül). Egyrészt az apja génjeit is örökölte, aki kicsit sem hajlamos hízásra. Másrészt én nem tömöm belé a kalóriákat. Jó étvággyal eszik, de szép, formás, normál súlyú gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!