Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 1 héten hányszor fürödtök...

1 héten hányszor fürödtök vagy zuhanyoztok?

Figyelt kérdés
Azért 1 hetet kérdezem, mert gondolom van aki napi többször is, van aki napi 1, ha mondjuk valaki nem tud valamilyen okból akkor 2 nap vagy vmi... Na de a lényeg, nem a mosakodás, arcmosás ilyesmi, szigorúan csak a tusolásra vagy a fürdésre gondolok.

2015. jan. 9. 10:48
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve mi az ami egészséges és ami már túl sok és egészségtelen, szerintetek?
2015. jan. 9. 10:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap este. Ha nyár van, nagy meleg és éjjel megizzadok, akkor reggel is szoktam. Vagy csak úgy nap közben, mert jól esik a nagy melegben.

Illetve, ha készülök valahova, valami kiöltözős helyre, akkor is előtte lezuhanyzom.

Egyébként a napi egyet mindenképpen szükségesnek tartom.

2015. jan. 9. 10:53
 3/7 anonim válasza:
100%
Napi 1-től nem fogsz elolvadni és még büdös sem leszel. Ha elmész sportolni utána még egyet beiktathatsz azért.
2015. jan. 9. 10:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Napi egyszer.
2015. jan. 9. 11:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Heti 7x, szóval napi 1x. Előfordul néha, hogy napi 2x is lezuhanyzok. Szerintem a napi 1x ami egészséges. Ettől több rendszeresen, már nem egészséges...és ha rendszeresen ettől kevesebb van, az sem.
2015. jan. 9. 11:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Most biztosan le leszek pontozva, de mostanában beiktatok olyan napokat, amikor nem fürdök le, hanem csak a kritikus (arc, hónalj, genitáliák, lábfej) mosom meg csak, mert borzasztóan száraz a bőröm. Ilyenkor télen van ez csak, nyáron semmi bajom, olyankor van, hogy egy nap többször is letusolok.

Ebben a hideg/fűtéses szezonban vannak részeim amik kirepednek és vakarózok. Egyszerűen jobb, ha nem éri mindig víz meg szappan/tusfürdő.

Természetesen ez csak olyankor van beiktatva, amikor nem edzettem és egész nap csak ültem otthon vagy az irodában nyakig ruhában. Tehát nem lettem koszos meg izzadt.

Szóval a heti 7 általában megvan, de mostanában mondjuk van amikor csak heti 5-ször fürdök le teljesen.

Nagyanyám egyébként annak idején, fürdőszoba híján, mindig lavórból mosdott, és sosem volt büdös... :-)

2015. jan. 9. 13:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Szóval a zuhanyzás szabálya:

Mindig ha emberek közé megyek.

Ez jellemzően azt jelenti, hogy reggel, suliba/munkába menet előtt.

Ez azt is jelenti, hogy ha nem megyek sehova, például egész nap az ágyban döglök és filmezek, akkor nem fürdök le.

És ez még azt is jelenti, hogy ha elmegyek reggel valahova, és aztán este megint mennem kell (buli, színház, stb.) akkor újra lefürdök.

Összességében tehát nehéz megmondani hogy hetente hányszor fürdök, hiszen attól függ hányszor megyek ki a lakásból. Ha egész héten otthon vagyok, akkor csak 2-3-szor. Ha sűrű hetem van, akkor 7-10 is akár.

Bár a napi egynél több zuhanyzást nem feltétlenül tartom egészségesnek, de szerencsére a bőröm bírja, szóval nem okoz gondot, ha egy nap kétszer vagy háromszor kell fürödni, sem.

Egyébként minden alkalommal, de naponta maximum egyszer megmosom a hajam. Fogat pedig legalább napi kétszer mosok, szigorúan.

2015. jan. 19. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!