Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudom pótolni az...

Hogyan tudom pótolni az alkohollal elpusztított agy sejtjeimet?

Figyelt kérdés

2015. jan. 5. 16:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Elég szarul állhatsz, ha már erre sem tudod a választ. :)

Sehogy.

2015. jan. 5. 16:38
 2/7 A kérdező kommentje:
mert ?
2015. jan. 5. 17:42
 3/7 Phoney ***** válasza:

Nem tudom mennyit ittál eddig, de ha arra az antialkoholista mítoszra alapozol, hogy „az alkohol folyamatosan öli az agysejteket”, akkor az egyszerűen nem igaz. A jelentősebb mennyiségű, rendszeres alkoholfogyasztás okoz kisebb-nagyobb agyzsugort azáltal, hogy B1-vitaminhiányt okoz az agyban.

Tenned nem kell semmit, az alkoholfogyasztás leállásával az agy idővel helyreáll (szintén 100 éves mítosz, hogy az agysejtek nem termelődnek újra), hacsak nem szenvedtél végleges agykárosodást, de ahhoz elég sokat (és sokáig) kellett volna inni. Legfeljebb figyelj a megfelelő B1-vitaminbevitelre.

2015. jan. 7. 10:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Azzal van gondom hogy régen ha berúgtam emlékeztem mindenre most ha berúgok arra eszmélek hogy itthon fekszek az ágyba
2015. jan. 8. 18:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Phoney megelőzött, fene a formáját. :)))

Kérdező, régen kevesebbtől rúgtál be, mint most, így a "hírközlés" is kevésbé lassult le.

2015. jan. 8. 18:22
 6/7 A kérdező kommentje:
éppen az hogy régen sokkal többet ittam mint most
2015. jan. 8. 18:42
 7/7 Phoney ***** válasza:
Ez nem kimondottan azért van, mert sérült volna az agyad. Ilyen filmszakadás akkor történik, ha kidőlés nélkül sikerül olyan részegre inni magad, hogy nem jegyzed meg, mi történik veled. Most már kevésbé bírod az italt, illetve jobban be tudsz rúgni, mindenféle okai lehetnek.
2015. jan. 10. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!