Menj el orvoshoz az ünnepek után, hátha felír valami értelmeset, bár nem hiszem :D
Csak a klasszikusokat tudom ajánlani: öltözz melegen, viselj sálat a torkod melegen tartása érdekében, húzz fel (vastag)zoknit és ügyelj, hogy a derekad se lógjon ki. Igyál mézes-citromos meleg teát, ha a hangod sem az igazi, kíméld magad a beszédtől. Egyél meleg levest.
Vegyél be vitaminokat (C vitaminból nyugodtan pl. 2db 1000 grammosat is, persze a több sem árt, de szerintem 2 bőven elég), egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Megéri ilyenkor zöldség- és gyümölcsleveket is inni (lehetőleg facsartat vagy 100%-osat). Igyál sokat - de ne hideget!
A gőzölés (kamilla) is elég hatásos szokott lenni. Segít, ha a levegő párásabb, vagy ha néha gargalizálsz.
Ehetsz fokhagymát - kicsit kellemetlen tőle a leheleted, de egészséges.
Vehetsz be Calcimusc-ot is, nem árthat. Természetesen vegyél be Streptils-t is, ha nagyon fáj - de emlékezz, akkor 3 óráig nem szabad enned, innod.
Sok minden újat nem hiszem, hogy mondtam, de remélem kicsit segített! Jobbulást és boldog karácsonyt :)
Strepsils-t ne szedj, nem hat semmit..
Boldog karácsonyt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!