Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha nagyon fáj...

Mit csináljak, ha nagyon fáj a torkom, torokgyulladásom van?

Figyelt kérdés

2014. dec. 25. 14:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Menj el orvoshoz az ünnepek után, hátha felír valami értelmeset, bár nem hiszem :D

Csak a klasszikusokat tudom ajánlani: öltözz melegen, viselj sálat a torkod melegen tartása érdekében, húzz fel (vastag)zoknit és ügyelj, hogy a derekad se lógjon ki. Igyál mézes-citromos meleg teát, ha a hangod sem az igazi, kíméld magad a beszédtől. Egyél meleg levest.

Vegyél be vitaminokat (C vitaminból nyugodtan pl. 2db 1000 grammosat is, persze a több sem árt, de szerintem 2 bőven elég), egyél sok zöldséget és gyümölcsöt. Megéri ilyenkor zöldség- és gyümölcsleveket is inni (lehetőleg facsartat vagy 100%-osat). Igyál sokat - de ne hideget!

A gőzölés (kamilla) is elég hatásos szokott lenni. Segít, ha a levegő párásabb, vagy ha néha gargalizálsz.

Ehetsz fokhagymát - kicsit kellemetlen tőle a leheleted, de egészséges.

Vehetsz be Calcimusc-ot is, nem árthat. Természetesen vegyél be Streptils-t is, ha nagyon fáj - de emlékezz, akkor 3 óráig nem szabad enned, innod.

Sok minden újat nem hiszem, hogy mondtam, de remélem kicsit segített! Jobbulást és boldog karácsonyt :)

2014. dec. 25. 21:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Strepsils-t ne szedj, nem hat semmit..

Boldog karácsonyt! :)

2014. dec. 25. 22:13
 3/5 anonim ***** válasza:
#2: Attól függ, milyet szedsz :P Van direkt fájdalomcsillapítós, nekem az hatni szokott. Egyébként ha a fájdalmat nem is csillapítja, valamennyire fertőtlenít, azt hiszem :)
2014. dec. 25. 22:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Kedves 1. válaszadó, 2 db 1000 g-s c-vitamin... Az 2 kg. Amúgy 1000 mg-osból bőven elég 2, ha több az már ártalmas. Strepsils egy nagy átverés, Strepfen jobb. De a legjobb az orvos.
2015. jan. 1. 16:31
 5/5 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Hopp, mg-ot akartam írni nem grammot. xD Újraírva a mondatomat 2 db 1000 mg-os naponta bőven jó. A strepstilssel nekem nincs bajom, meglehet azért, mert ha már beveszek egyet akkor sálat is tekerek a nyakam köré, bár az torokfájás esetén alap ruhadarab.
2015. jan. 11. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!