SOS! Hogy szabadulhatnék meg 100%-osan SERKÉKTŐL? 14/kétségbeesett/lány
Nyáron összeszedtem valahol tetveket, azóta küszködök velük. Vettünk rá vagy 10 doboz Pedex-et, 1-2 hétre nyugi volt, aztán kezdődött elölről. Anyunak már elege van belőle, mondta, hogy le kell vágni a hajamat, vagy legalább 10-15 cm-t belőle.
Be is jelentkeztünk a fodrászhoz, ahhoz akihez mindig járok. Az közölte hogy így nem vállal el, majd ha nem lesznek tetvek a fejemen (akkor éppen nem is voltak, csak a serkék gyűltek mindig). Úgyhogy anyu azt mondta levágja ő. Nem engedtem, így tegnap este bőgve vágtam le vállig érőre a hátközépig érő hajamat. Ecetbe áztatom, fésülöm, húzogatom le a hajszálakról a serkéket, de egyszerűen kétségbe vagyok esve. A családban konkrétan nevetség tárgya vagyok úgy kezelnek mint egy leprást.
Mégis mit tegyek?!! :'( :( (a serkék fehérek tehát elméletileg már nem élnek, de eddig 1 hónapig nyugi volt, azt hittem vége nincs több tetű, aztán pár napja elkezdett viszketni a fejem, tegnap be is eceteztem, esett is ki belőle 7-8 állat.
petróleum,beáztatod vele aztán becsavarod a fejed egy kidobásra szánt törcsibe.
a serkék akkor nem élnek ha a körmödön szétnyomva nem ad pattanó hangot.
egy volt tetves lány
Paranit. Ez egy olajos cucc, nincs benne vegyszer, es van hozza tetufesu. Napjaban sokszor atfesulod, leszedi a serkeket is. En magamon, es a gyereken is rajta hagytam harom napig, de a tajekoztatoban csak ket ora van.
Mindent ki kell mosni,legalabb hatvan fokon, ami nem moshato, azt a fagyasztoba tenni egy ejszakara. Vasalod a hajad? Az is jo megoldas, mert ezek a dogok nem birjak a 40 foknal nagyobb meleget.
Az ecetes vizes oblites tenyleg jo, oldja azt a cementszeru anyagot, amivel a hajra tapad, es a fent emlitett Paranitot is nehezen lehet kimosni, ebben is segit.
En evekkel ezelott megjartam egyszer mar a tetuvel, kiprobaltam mindent, megsem tuntek el, most ezzel a szerrel viszonylag olcson megusztuk.
Ismerem az erzest, ne keseredj el, en anno meg a szokitest is bevallaltam, hogy megszabaduljak vegre toluk.
Ujra en vagyok, jo a fesuje, fem fogai vannak, ellentetben a Nix samponnal, amihez muanyag fesu jar.
Kettonkre, tobbszori lefujassal sem fogyott el a fele, igy nezve olcsobb, mint mas szerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!