Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orvosi tűvel kell kiszűrni a...

Orvosi tűvel kell kiszűrni a fülem?

Figyelt kérdés

Ha házilag szeretnék füllyukasztást csinálni, akkor a tűt meg tudom venni a gyógyszertárba?

És ez biztonságos?

2014. dec. 20. 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Meg tudod venni, de én nem ajánlom, hogy magadnak csináld. A tű ugyan steril, de az ékszert is fertőtleníteni kell előtte, a bőrt is, és a kezednek is tisztának kell lennie (gumikesztyűben szokták csinálni). Arról nem is beszélve, hogy nem fogod tudni berakni az ékszert, mert hiába lyukasztod ki, ha kiveszed a tűt, összeugrik a bőr. Ezért nem sima tűvel csinálják, hanem ilyennel [link] de az sem mindegy, hogy hány mm-eset veszel.
2014. dec. 20. 09:04
 2/4 anonim ***** válasza:

A füllyukasztást nem tűvel végzik, hanem füllyukasztó géppel (olyan, mint a tűzőgép)

[link]

A házilag történő füllyukasztást én semmiképp sem ajánlom. A legtöbb helyen potom pénzért megcsinálják, ne te állj neki.

2014. dec. 20. 09:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2014. dec. 20. 09:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem anno vagy 16 éve a már meglévő két lyuk mellé, kettő a barátnőm szúrt orvosi , steril tűvel. Egyedül nem ajánlom, mert nem igazán látod magadnak. De semmi bajom nem lett tőle, körültekintően jártunk el. Hogy mekkora volt a tű? Hát nem tudom, de úgy közepesnek mondanám, talán 1 mm. Mivel ő egészségügyis suliba járt, onnan hozta. Hogy gyógyszertárba adnak-e ki, vagy receptköteles? Nem tudom! Egyébként jól sikerült, szép, jól gyógyult, nem volt fertőzés, pedig csal alkoholt használtunk a már amúgy nem új fülbevaló behelyezésénél. A fájdalom elviselhető volt, jegeléssel "érzéstelenítettük". A szúrás jó pár percet igénybe vett, a két lyuk úgy 8 perc lehetett; nem olyan gyors, mintha kilöveted.

Nem bántam meg!

De egyszerűbb ha kilöveted, de csak megbízható helyen, hogy szép szimmetrikus legyen.

2014. dec. 21. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!