Miért félek beszedni tablettát?
Kérdező - Neked kell eldönteni :)
11. - miért ne lehetnék okosabb? Ezt ki tudnád fejteni?
Az orvosa még egy francos tenyésztést sem csinált, ha igazam van. Élből okosabb vagyok, ha én tenyésztés után adnék gyógyszert.
Meg aztán nehogy már a gyógyszerlobbin nevelkedett orvosok legyenek az 'okosak'.
Ha egyetemen dietetikusoknál eléri a hamburgerlobbi, hogy azt tanulják milyen egészséges is a hamburger, akkor a dietetikusok okosak lesznek amikor baromságot beszélnek? Na mondjuk, kb. sikerült valóságot írnom pedig csak fiktív példát akartam :3
Orvosoknál is ez van. Mindenre gyógyszert, ez nem okosság, ez egy hibás gyakorlat.
De jó nekik.
Ha racionálisak lennének az orvosok, itthon is kevesebbet írnának fel. Nem adnának vírusfertőzésre antibiotikumot. Eleve tenyésztést végeznének gyógyszerválasztás előtt, ha tegyük fel h. tényleg indokolt.
Elgondolkodnának, hogy tényleg vérnyomáscsökkentő kell-e, vagy normálisabban kellene ennie és mozognia a páciensnek.
Elgondolkodhatnának, hogy koleszterinszintcsökkentőknek ha tényleg nincs értelmük, akkor miért is használják őket???
Ott van orvos, pl. a Lenkei doktor, ő elmondja (és ez olyan ritkaság, hogy emiatt még híres is, pedig csak tényeket közöl) hogy régen nem volt ennyire gyógyszerközpontú az orvoslás. Elmondja azt is, hogy mely gyógyszerekről ismert, hogy eleve nem működnek.
Valóság: orvosok is lusták használni az agyukat. Többet kellene fáradni. Magyarországon az alulfizetett orvosnak a betegei feléhez sincs ideje és türelme, persze hogy nem is vesz mintát a beteg torkából. Minek foglalkozzon akármivel is, az egyetem óta az volt a lényeg, hogy túlélje szerencsétlen az egyik napot a másik után / egyik vizsgát a másik után. Én amúgy megértem őket, ezért vagyok rendszerkritikus nem kifejezetten orvoskritikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!