Teljes kivizsgálást akarok. Mi tartozik bele, mit kérjek az orvostól?
Szóval az a helyzet, hogy több éve nem jártam orvosnál, előtte is csak a gyerekorvosnál.
Most rendes háziorvosom lesz.
Van pár problémám is de szeretném tudni milyen vizsgálatokat jó csináltatni.
Tényleg évek óta nem voltam semmilyen kivizsgáláson, és szerintem ez így nem jó.
Eddig ezekre gondoltam:
- tüdőszűrés
- cukorbetegség vizsgálat (nem tudom, hogy cukorbeteg vagyok-e régen volt ezzel problémám, meg túlsúlyos is vagyok azért szeretném megnézetni végre)
- vérnyomás (régen amikor mérték mindig magas volt a vérnyomásom, gyakran szédülök és hányingerem van...)
- szív (rengeteget idegeskedek az itthoni gondok miatt, veszekedéskor nagyon fáj a szívem, időnként magától is rettenetesen dobog, majd ki ugrik. na és a túlsúly..)
Szóval ezekre gondoltam eddig. Meg gondolom lesz vérvétel, vizelet vizsgálat.
A hormonszintemet is meg kellene nézetni, mert már többször oda lyukadtunk ki, hogy ezzel is van probléma.
Mi tartozik a teljes kivizsgálásba? Szerintetek milyen vizsgálatot javasoljak még, mit kellene elvégeztetni?
És mi az amire szoktak járni szűrésekre?
Ilyenre gondolok mint pl tüdőszűrés. Évente kell rá menni?
És milyen vizsgálatokra szoktak még járni?
Szüleim semmire se járnak, 40 éve nem voltak sehol, én nem szeretném így leélni az életem, így is elég sok bajom van jobb időben megtudni, ha van valami baj.
Meg kell mondani az orvosnak, hogy szeretnél egy teljes vérképet, mert vannak örökölhető betegségek a családban.
Abból látszik, hogy ha valami baj van...
Anyuddal is mehetsz, akkor komolyabban vesz...
Nem gond ez, inkább nézesd meg magad. Ez a helyes viselkedés!!!
Hajráhajrá :-)))
Igen sajnos a családban halmozottan volt minden, szívroham, rák, ciszta, cukorbetegség stb-stb. :(
Köszi a választ. Szerintem egyáltalán nem vagyok hipohonder, sajnos van alapja a dolognak, nem kevés... annyira meg nem leszek buta, hogy nem vizsgáltatom ki magam inkább homokba dugom a fejem, aztán amikor már késő lesz majd sírok...
Inkább lejárom most a köröket, remélem azért nincs komoly baj.
Jó egészséget mindenkinek :))
Mennyire jellemzo, mennyire magyar, mennyire proli hozzaallas ez, hogy hipochondernek nevezik egybol azt, aki ker eleteben eloszor egy teljes kivizsgalast :D
ANNYIRA MAGYAR :D
De szutyok....
Kedves kerdezo, menj el szepen, en is voltam, negy A4es oldalt ikszeltunk tele, hogy mindent nezzenek. Le is vettek tobb, mint 6 uvegcse vert, de legalabb csak egyszer szurtak hozza :)
Barmi egyeb (akar urologiai vagy mas) problemad van, azt nagyreszt a verbol lehet majd latni, szoval jo nyomon indulsz, hajra :)
Köszi.
Ez szerintem is nagyon magyar :DDDD :(
ma 07:46 Honnan veszed, hogy srác vagyok? :)
Egyébként 20 (és lány).
Tippeltem. :)
De nem baj... legalább pironkodok egy kicsit :D
Meg lega látom, hogy vannak még lányok, akik képesek éretten, felelősségteljesen gondolkodni, s adnak az egészségükre is. (Többségükre sajna nem ez a jellemző...)
Amúgy sztem legelőször a háziorvosoddal kellene megbeszélned ezt, hogy kérnél egy teljes körű kivizsgálást. Ő tudni fogja, hová menj. De az interneten ha beírod a keresőbe, ma már konkrét orvoscégek, egészségügyi központok is vállalnak teljes körű kivizsgálást laborral, all-inkluzíve mindennel együtt. Érdemes körülnézni, aztán megkérdezni a dokit is róla, hátha hallott már vmeikről. Persze, ha lenne neked, vagy bnőidnek orvos ismerőse, könnyebb lenne a helyzet, mert úgy vélem ő orientáltabb lehet. Ne félj megkérdezni a többi csajt, hátha vkinek eszébe ötlik vmi...!
07:46-os
Értem :) Köszi.
Remélem a háziorvos elég tájékozott lesz és majd ő elintézi amit kell. Mindenképp nála akartam kezdeni, csak gondoltam valami fogalmam legyen a dologról mielőtt odamegyek :)
Hát igen, nem ártana valami jó orvos ismerős, mert rettegek mindig hogy vajon milyen orvost kapok ki. Némelyik mint valami hentes! Magánra sajnos nem igazán futja mindenből...
Mindegy, remélem ha kedvesen viselkedem velük azért normálisan megvizsgálnak... hiszek még a csodákban :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!