Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi válthat ki epilepsziás...

Mi válthat ki epilepsziás rohamot egy olyan emberből, aki amúgy nem epilepsziás?

Figyelt kérdés

2014. dec. 6. 16:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Rengeteg minden: egy daganat agyi áttététől kezdve akár pl. alkoholmegvonás, alacsony vércukor, durva ioneltérések a vérben, agyat ért sérülések (baleset, vagy oxigénhiányos károsodás), és még sokan mások. Tényleg rengeteg oka lehet.
2014. dec. 6. 16:46
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

És pl. lelki megrázkódtatástól lehet?

2014. dec. 6. 17:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet, de elfogadom, hogy létezhetnek olyan dolgok is, amikről én nem hallottam / nem láttam.
2014. dec. 6. 18:06
 4/8 anonim ***** válasza:

Létezik pszichoszomatikus epilepszia, de szerencsére nagyon-nagyon ritka. Tehát pl. stresszhelyzetre, érzelmi megterhelésre is reagálhat így a szervezet, de ha ez történik, akkor tényleg pszichiátriai kezelésre van az illetőnek szüksége.

Ha rohamod volt/bárki másnak rohama volt, azt mindenképp ki kell vizsgálni: ha nem mentő vitte el az illetőt, akkor a háziorvosától tud kérni beutalót a neurológiára.

2014. dec. 6. 19:30
 5/8 anonim válasza:
nekem már volt 2szer is. egyik csak azért mult el valamennyire mert anyu lefogott, a másik 4 éve volt az nagyon rossz volt korházról korházra mentem. és elöfőrdulhat hogy máskor is elöjöhet?? jó tudni ha igen, mert akkor teszek ellenene
2015. febr. 27. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Amit a #4 említett, sajnos nálam jelen van.

Bár én örököltem az epilepsziára való hajlamomat és többnyire a stressz hozza ki.

2019. jún. 2. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
#4-es vagyok: pszichoszomatikus epilepsziánál sokszor tanult stresszkezelésről van szó, ezért gyakori olyanoknál,akiknek pl. a szülei, vagy a testvérei epilepsziában szenvednek. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a hajlamot örökölted - remélem, nem :) Nagyon leegyszerüsítve általában arról van szó, hogy a beteg kisgyermek kora óta látja, hogy a rokon figyelmet és gondoskodást kap a környezetétől roham alatt, utána esetleg megkönnyebbül, és így az epilepsziás rohamot tévesen a belső stressz hatékony levezetési módjaként azonosítja. Mindenképpen konzultálni kell szakemberrel és kezelni kell, szerencsés esetben komoly pszichoterápiával, az ide vezető lelki okok feltárásával és hatékony stresszkezelési módszerek elsajátításával is kezelhető, nem mindig szükséges gyógyszer adása. Kezelés nélkül viszont súlyosbodhat a probléma. Az életminőséget pedig szerintem legalább annyira rontja, mint a "valódi" epilepszia.Szóval szintén alapos kivizsgálást javaslok: ez szerencsére olyan probléma, amivel nem kell együtt élni, hanem van rá megoldás.
2019. jún. 2. 23:37
 8/8 anonim ***** válasza:

De, a hajlamot örököltem.

Üdv: Egy visszaesett epilepsziás

2019. jún. 3. 01:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!