Mit csináljak a hangommal?
Egyszerűen SZÖRNYŰ visszahallani bárhonnan.Annyira olyan,mint egy fogyatékosé,mély is,orrhangú is...
Amúgy én nagyon szépnek hallom magamban,de élőben katasztrófa.Szeretném,hogy úgy hangozzon mint magamban.Vagy legalább kicsit szebb lenne.Hogy lehet elérni?Sehogy?
Régebben én is orrhangon beszéltem, motyogtam... Ez ellen beszédgyakorlatokat végeztem.
Pl. fogd be az orrod és próbálj meg minél érthetőbben, artikuláltabban, normál beszédhangon elolvasni valamilyen írást. Ezt naponta gyakorold. Úgy fogsz nem orrból beszélni, ha a tüdődből kiáramló levegőből minél kevesebb távozik az orrodon, tehát próbálj minél több levegőt beszéd közben a szádon kiereszteni. /vagy csak a szádon/.
Ezzel biztosan javulni fog!
Éles István hangutánzó mondta egy riportban, hogy mikor Torgyánt sokszor utánozta akkor mélyült a hangja. Akkoriban 19-20 évesen próbáltam én is mélyíteni a hangomon amikor beszéltem. Persze először csak otthon. Valamennyit változott is.
Ki mondja, hogy ennyire rossz a hangod?
Az orrhangnak van-e fizikai oka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!