Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik ha valaki hideg...

Mi történik ha valaki hideg vízben fürdik?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerősöm kitalálta azt a hülyeséget, hogy ő jég hideg vízben akar fürdeni hátha tüdőgyulladása lesz (így akar hiányozni szerintem a suliból) lesz valami baja a hideg fürdőtől?

2014. dec. 3. 15:45
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
A tüdőgyulladáshoz kell egy kórokozó, vagy legalább egy fizikai tárgy a tüdőben, a hidegtől nincs baja az embernek.
2014. dec. 3. 15:50
 2/7 anonim válasza:
Fázni fog.(vagy éppen tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást kap/esetleg ott helyben meghal szívrohamban, esetleg csak begörcsöl)
2014. dec. 3. 15:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Amikor táborban voltunk minden reggel hideg vízben kellett fürdeni, csak edzettebbek lettünk tőle.
2014. dec. 3. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Én rengetegszer fürödtem hideg vízben, mert nem volt jó a bojler, és sietnem kellett, és a gázon sem volt időm vizet melegíteni.

Van amikor hajat is mostam, de az rettenetes volt, mert egy idő után szó szerint hasogatott a fejem.

De az ég világon semmi bajom nem lett tőle.

2014. dec. 3. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Veséjével, húgyuti- és nemi szervével lehet gond, ha beleül a hideg vízbe és sokáig benne ül, szerintem nem éri meg reszkírozni, összeszedhet egy életre szóló nyavalyát is, egy zuhanyzástól semmi baja nem lesz.
2014. dec. 3. 16:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Az attól függ, ha lezuhanyzik akkor sok baja nem lehet, ha nő, akkor valószínűleg jó kis felfázást (húgyúti gyulladást) kaphat, férfinál ez nem valószínű, ha belemegy a Dunába, akkor valóban kaphat a tüdőgyulladástól kezdve bármit, szóval nem kockáztatnám meg.
2014. dec. 3. 16:07
 7/7 A kérdező kommentje:
De ő szerintem úgy gondolja, hogy csak hideet enged (nem tudom hány fok) és jeget szór bele utána belefekszik...... èn egyszer kipróbáltam (persz nem jég hideggl) és egy perc után ki is mentem (a bőröm elkezdett pirosodni szinte megfagytam)
2014. dec. 3. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!