Meddig lehet valaki táppénzen?
Figyelt kérdés
43 év munkaviszony, eddig betegszabadság volt egy hét tavalyi évben, azelőtti években egyetlen napot sem volt beteg. Az illető kórházba került.2014. dec. 3. 08:45
2/5 A kérdező kommentje:
Ez így lenne? Közben nem rúghatják ki? 2 éve lenne nyugdíjig, de úgy érzi nem bír már dolgozni. Persze most nagyon beteg.
2014. dec. 3. 08:52
3/5 anonim válasza:
1 évig lehet táppénzen, utána elindítják a leszázalékolást. Sajnos, a mai g*ci világban senki sem tudja, hogy nem rúgják-e ki közben. Sok nővel is előfordul, hogy szülésire megy, és egyszer csak kapja az értesítést, hogy megszűnt a munkaviszonya.
4/5 anonim válasza:
Amíg táppénzen van, csak közölhetik vele a felmondást, de a munkaviszonya nem szűnik meg. A felmondási ideje a táppénz lejárta után kezdődik.
"Sok nővel is előfordul, hogy szülésire megy, és egyszer csak kapja az értesítést, hogy megszűnt a munkaviszonya"
csak nem munkáltatói felmondással.
A szülésin (gyeden, gyesen) levő anyuka, de még a várandós nő is felmondási védelem alatt áll.
Ha határozott idejű munkaszerződése volt, akkor szűnik meg a munkaviszonya, de nem felmondással, hanem a szerződés lejártával.
Vagy amennyiben a munkáltató jogutód nélkül megszűnik.
5/5 anonim válasza:
Valószínűleg neked van igazad, kedves utolsó. Az én információim meglehetősen régiek, bő 15 éve nem vagyok jártas a témában. Akkoriban sok ilyen eset fordult elő, főként maszeknál, de gyakran állami vállalatnál is. Nagy port vert fel, több esetről a újságok is írtak. Valószínűleg ennek hatására változott a jogrend, amit már nem kísértem figyelemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!